Lohikeitto

Tee liemi. Laita perkeet kattilaan ja huuhtele ne raikkaassa vedessä. Kaada vesi pois. Laske kattilaan vettä niin, että perkeet reilusti peittyvät. Anna veden kiehahtaa. Kuori vaahto pois, lisää mausteet, ja lohkottu sipuli sekä porkkana. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä, peitä kattilan pinta tiukasti kelmulla ja anna liemen jäähtyä. Perkeiden laskeuduttua pohjalle, […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

(8 hengelle)

1 kg lohifileetä

1 kg kalanperkeitä, mielellään kuhan, ahvenen jne.

2 l vettä

10-15 valkopippuria

suolaa

2 sipulia

10-15 isoa yleisperunaa

1 porkkanaa

2 dl kermaa

50 g voita

1 nippu tilliä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Tee liemi. Laita perkeet kattilaan ja huuhtele ne raikkaassa vedessä. Kaada vesi pois. Laske kattilaan vettä niin, että perkeet reilusti peittyvät. Anna veden kiehahtaa. Kuori vaahto pois, lisää mausteet, ja lohkottu sipuli sekä porkkana. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä, peitä kattilan pinta tiukasti kelmulla ja anna liemen jäähtyä. Perkeiden laskeuduttua pohjalle, siivilöi kirkas liemi.

Silppua sipuli ja viipaloi perunat pitkittäin lohkoiksi. Kuullota sipulit ja perunat kattilassa vähässä voissa. Kaada kalaliemi päälle ja anna perunoiden kiehua hiljalleen kypsiksi. Poista lohen fileestä nahka, ylimmäinen rasva sekä kylkipiikit. Leikkaa kala 2-3 cm kuutioiksi. Lisää kalat, kerma ja voi liemeen. Kuumenna kiehumispisteeseen (Älä keitä!). Lisää silputtu tilli, mustapippuria ja tarkista suola.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla