viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lohikeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Tee liemi. Laita perkeet kattilaan ja huuhtele ne raikkaassa vedessä. Kaada vesi pois. Laske kattilaan vettä niin, että perkeet reilusti peittyvät. Anna veden kiehahtaa. Kuori vaahto pois, lisää mausteet, ja lohkottu sipuli sekä porkkana. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä, peitä kattilan pinta tiukasti kelmulla ja anna liemen jäähtyä. Perkeiden laskeuduttua pohjalle, […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

(8 hengelle)

1 kg lohifileetä

1 kg kalanperkeitä, mielellään kuhan, ahvenen jne.

2 l vettä

10-15 valkopippuria

suolaa

2 sipulia

10-15 isoa yleisperunaa

1 porkkanaa

2 dl kermaa

50 g voita

1 nippu tilliä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Tee liemi. Laita perkeet kattilaan ja huuhtele ne raikkaassa vedessä. Kaada vesi pois. Laske kattilaan vettä niin, että perkeet reilusti peittyvät. Anna veden kiehahtaa. Kuori vaahto pois, lisää mausteet, ja lohkottu sipuli sekä porkkana. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä, peitä kattilan pinta tiukasti kelmulla ja anna liemen jäähtyä. Perkeiden laskeuduttua pohjalle, siivilöi kirkas liemi.

Silppua sipuli ja viipaloi perunat pitkittäin lohkoiksi. Kuullota sipulit ja perunat kattilassa vähässä voissa. Kaada kalaliemi päälle ja anna perunoiden kiehua hiljalleen kypsiksi. Poista lohen fileestä nahka, ylimmäinen rasva sekä kylkipiikit. Leikkaa kala 2-3 cm kuutioiksi. Lisää kalat, kerma ja voi liemeen. Kuumenna kiehumispisteeseen (Älä keitä!). Lisää silputtu tilli, mustapippuria ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä