viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Linsseillä täytetty bataatti

25.09.2020 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Laita bataatti pullistelemaan proteiineja ja täytä se linsseillä. Samalla taktiikalla voi kokata myös myskikurpitsaa, kesäkurpitsaa tai munakoisoa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 pientä tai 2 isoa bataattia

2 rkl öljyä

½ tl suolaa

*

Täyte:

2 tlk (380 g/230 g) keitettyjä linssejä

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 tl fariinisokeria

1 tl ras el hanout -maustetta

1 tl suolaa

1/2 tl kardemummaa

1/2 tl kuivattua chiliä myllystä

4 rkl pähkinärouhetta, esim. saksanpähkinää

200 g fetajuustoa

4 rkl vihreää dukkah’a (esim. Mill & Mortar)

*

Tarjoiluun:

tuoretta korianteria tai minttua

(hummusta ja tsatsikia)

Valmistusohje

1. Huuhtele ja harjaa bataatit puhtaiksi Leikkaa pitkittäin kahtia. Nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele päälle öljyä ja ripottele suolaa.
2. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
3. Valuta linsseistä neste pois ja huuhtaise ne siivilässä.
4. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista öljyssä inkiväärin kanssa kypsäksi.
5. Lisää linssit pannuun ja paista hetki. Sekoita seokseen sokeri ja mausteet. Murenna joukkoon feta.
6. Tee bataatteihin viilto ja levitä bataatti auki. Täytä kolo linssiseoksella.
7. Jatka bataattien paistamista 225-asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes feta saa väriä.
8. Viimeistele täytetyt bataatit dukkah’lla. Tarjoa yrttien ja halutessasi hummuksen ja tsatsikin kanssa.

Viinisuositus:

Pierre Sparr Pinot Gris Grande Réserve 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
15,29 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Paahdettu bataattikeitto

time Created with Sketch.
20 min + paahtaminen 40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Tofu + viini: näin yhdistät herkulliset makuparit!

31.01.2022 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä

Kasvisunelmia – 4 x sesongin vegeruoka

23.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Repo

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä