Linsseillä täytetty bataatti

Laita bataatti pullistelemaan proteiineja ja täytä se linsseillä. Samalla taktiikalla voi kokata myös myskikurpitsaa, kesäkurpitsaa tai munakoisoa.

1 h
servings 4 annosta

25.09.2020 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 pientä tai 2 isoa bataattia

2 rkl öljyä

½ tl suolaa

*

Täyte:

2 tlk (380 g/230 g) keitettyjä linssejä

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 tl fariinisokeria

1 tl ras el hanout -maustetta

1 tl suolaa

1/2 tl kardemummaa

1/2 tl kuivattua chiliä myllystä

4 rkl pähkinärouhetta, esim. saksanpähkinää

200 g fetajuustoa

4 rkl vihreää dukkah’a (esim. Mill & Mortar)

*

Tarjoiluun:

tuoretta korianteria tai minttua

(hummusta ja tsatsikia)

Valmistusohje

1. Huuhtele ja harjaa bataatit puhtaiksi Leikkaa pitkittäin kahtia. Nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Valele päälle öljyä ja ripottele suolaa.
2. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
3. Valuta linsseistä neste pois ja huuhtaise ne siivilässä.
4. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista öljyssä inkiväärin kanssa kypsäksi.
5. Lisää linssit pannuun ja paista hetki. Sekoita seokseen sokeri ja mausteet. Murenna joukkoon feta.
6. Tee bataatteihin viilto ja levitä bataatti auki. Täytä kolo linssiseoksella.
7. Jatka bataattien paistamista 225-asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes feta saa väriä.
8. Viimeistele täytetyt bataatit dukkah’lla. Tarjoa yrttien ja halutessasi hummuksen ja tsatsikin kanssa.

Viinisuositus:

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla