Ainekset
n.1 kg naudan sisäpaistia
6 porkkanaa
1 pieni selleri
1 pieni lanttu
2 sipulia
10 kiinteää perunaa
6 piparkakkua
2 rkl voita
mustapippuria
suolaa
3 dl kermaa
100 g Aura Gold-juustoa
3 rkl mustaviinimarjahyytelöä
2–3 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
2 rkl voita kastikkeeseen
Valmistusohje
Poista paistin pinnasta ylimääräiset jänteet, nahat ja rasvat. Mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Kuori ja paloittele juurekset sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu tai valurautapata ja paahda liha ja juurekset voissa kauniin ruskeaksi. Lisää pataan vettä niin, että lihan pinta lähes peittyy tai nosta paistinpannulta liha ja juurekset reunalliseen uunivuokaan. Murskaa sekaan piparkakut ja kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes liha on kypsää. Lisää vettä, jos nestettä on haihtunut yli puolet.
Nosta liha pois liemestä ja kääri folioon 15 minuutiksi ennen leikkaamista. Siivilöi liemi ja säästä juurekset tarjoiluun. Sulata voi kattilassa, lisää päälle vehnäjauhot ja kaada siivilöity paistinliemi päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää sekaan Aura- juusto ja viinimarjahyytelö. Mausta kastike pippurilla ja tarkista suola, jos kastike on sopivan saostunutta, lisää kerma ja anna kiehahtaa hetki. Siivilöi kastike vielä kerran. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi, asettele lautaselle ja lisää juureksia, kaada kastiketta runsaasti päälle.