Ainekset
400 g naudan paistijauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
1 dl vettä
1 muna
4 etikkapunajuurta
1 silputtu sipuli
2 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa
voita
Perunamuhennos
8-10 jauhoista perunaa (esim. Pito, Amazon, Rosamunda)
150 g suolatonta voita
4 dl punaista maitoa
Maldon-suolaa
Valmistusohje
1. Raasta punajuuret hienolla terällä. Kuullota sipuli paistinpannulla voissa. Lisää sekaan sokeri, punajuuri ja kuumenna vielä hetki. Jäähdytä.
2. Liota korppujauhot vedessä ja kermassa. Lisää jauheliha, punajuuriseos, mausteet ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi sekaan kananmuna.
3. Tarkista vielä maku ja suola. Paista voissa paistinpannulla haluamasi kokoisia pihvejä.
4. Herkuttele perunamuhennoksen ja kermakastikkeen kanssa.
Perunamuhennos
1. Kuori perunat. Leikkaa ne kahtia tai suuremmat perunat voit leikata neljään. Keitä suolattomassa vedessä niin kauan, että perunat menevät reilusti rikki. Kaada vesi pois.
2. Survo perunat perunansurvimella. Lisää pehmeä voi ja sekoita. Kuumenna maito ja lisää se muhennokseen koko ajan survimella sekoittaen. Voit tässä vaiheessa ajaa seoksen myös sauvasekoittajalla, sillä tässä vaiheessa se ei enää liisteröidy. Mausta suolalla.
Kermakastike
1. Keitä kokoon 2 dl vaaleaa paistikastiketta ja 2 dl kermaa.
2. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.