viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Lihatartar brysseliläisittäin

14.02.2017 Resepti: Antti Vahtera Kuva: Sami Repo

Tartarissa laadukas liha on kaiken a ja o. Valitse sisäfilee ja huolehdi, että liha pysyy viileänä valmistuksen ajan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton

*

300 g naudan sisäfileetä tai sisäpaistia

2 salottisipulia

1 suolakurkku

2 rkl kaprista hienonnettuna

4 rkl majoneesia

1 rkl Dijon-sinappia

1 rkl HP-kastiketta

6-8 tippaa tabascoa

suolaa

mustapippuria

*

Tarjoiluun:

rukola-salaattia

maalaisleipää paahdettuna

Valmistusohje

1. Poista kylmästä lihasta kalvot ja ylimääräiset rasvat. Jauha puhdistettu liha pariin kertaan lihamyllyssä (tai hienonna erittäin pieneksi veitsellä). Voit myös pyytää lihakauppiasta tekemään tämän vaiheen.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa suolakurkku pieneksi kuutioksi. Pilko myös kaprikset pienemmiksi.
3. Sekoita kaikki ainekset teräskulhossa massaksi. Mausta ja tarkista maku.
4. Tee tartar-massasta lusikalla haluamasi kokoisia pihvejä tai palleroita. Tarjoile tartar rukolan, kapristen ja paahdettujen maalaisleipäviipaleiden kanssa.

Lisäkesuositus:
Paahdettu leipä tai rapeat ranskalaiset

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä