viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lihapastaragu

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhtele liha kylmässä vedessä, laita kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Anna kiehahtaa reilusti. Kuori vaahto. Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset sekä sipuli. Mausta suolalla ja laita pippurit sekaan. Anna kiehua 2–3 tuntia kunnes liha on pehmennyt. Nosta lihat liemestä ja anna niiden jäähtyä. Siivilöi liemi ja keitä sitä reilusti kokoon. Irrota lihat luista ja pienennä. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–1,5 kg luullista naudan keittolihaa (lapa, etuselkä)

2 sipulia

2 porkkanaa

1 palsternakka

1 selleri

15–20 valkopippuria

suolaa

 

2 prk paseerattua tomaattia

1 prk tomaattimurskaa

2 valkosipulin kynttä

0,5 dl basilikan lehtiä

suolaa

mustapippuria myllystä

1 rkl sokeria

400 g kierremakaronia (fusilli)

Valmistusohje

Huuhtele liha kylmässä vedessä, laita kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Anna kiehahtaa reilusti. Kuori vaahto. Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset sekä sipuli. Mausta suolalla ja laita pippurit sekaan. Anna kiehua 2–3 tuntia kunnes liha on pehmennyt. Nosta lihat liemestä ja anna niiden jäähtyä. Siivilöi liemi ja keitä sitä reilusti kokoon. Irrota lihat luista ja pienennä. Lisää lihat liemeen, samoin tomaatit, murskattu valkosipuli, basilika ja mausteet. Anna vielä poreilla ainakin puoli tuntia. Jos lientä on liikaa, keitä ilman kantta, jos sitä liian vähän, voit lurauttaa vaikkapa valkoviiniä sekaan. Tarjoile esimerkiksi fusillin kera.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä