Ainekset
1–1,5 kg luullista naudan keittolihaa (lapa, etuselkä)
2 sipulia
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 selleri
15–20 valkopippuria
suolaa
2 prk paseerattua tomaattia
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
0,5 dl basilikan lehtiä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl sokeria
400 g kierremakaronia (fusilli)
Valmistusohje
Huuhtele liha kylmässä vedessä, laita kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Anna kiehahtaa reilusti. Kuori vaahto. Lisää kuoritut ja pilkotut juurekset sekä sipuli. Mausta suolalla ja laita pippurit sekaan. Anna kiehua 2–3 tuntia kunnes liha on pehmennyt. Nosta lihat liemestä ja anna niiden jäähtyä. Siivilöi liemi ja keitä sitä reilusti kokoon. Irrota lihat luista ja pienennä. Lisää lihat liemeen, samoin tomaatit, murskattu valkosipuli, basilika ja mausteet. Anna vielä poreilla ainakin puoli tuntia. Jos lientä on liikaa, keitä ilman kantta, jos sitä liian vähän, voit lurauttaa vaikkapa valkoviiniä sekaan. Tarjoile esimerkiksi fusillin kera.