viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Lihamureke
Reseptit

Lihamureke oliivi-salviamurulla

29.04.2022 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
3 h 25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tässä annoksessa yhdistyvät klassinen lihamureke ja espanjalainen tapaspöytä. Lihamureke tuunataan serrano-kinkulla, manchego-juustolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kuorrutetaan oliivi-salviamurulla. Lasiin kaadetaan herkullista tempranilloa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g naudan ja/tai porsaan jauhelihaa

0,5 dl kermaa

0,5 rkl savupaprikajauhetta

1 tl hienoa merisuolaa

mustapippuria myllystä

100 g aurinkokuivattua tomaattia

100 g Manchego-juustoa

1 kananmuna

öljyä

100 g serranokinkkua viipaleina

*

Oliivi-salviamuru (murekkeelle koristeeksi):

100 g mustia oliiveja

10 lehteä tuoretta salviaa

0,5 dl korppujauhoa (tai japanilaista panko-jauhoa)

Valmistusohje

1. Sekoita jauhelihan joukkoon kerma, paprikajauhe, suolaa ja pippuria. Anna maustua sillä aikaa kun valmistelet muut ainekset.
2. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti. Raasta juusto hienoksi. Sekoita juustoraaste ja tomaatti lihan joukkoon.
3. Riko kananmunan rakenna ja lisää murekemassaan. Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele murekevuoka öljyllä. Vuoraa murekevuoka serranokinkulla. Kaada murekemassa vuokaan ja taita kinkkusiivut murekkeen pintaan.
5. Kypsennä lihamureketta 150-asteisessa uunissa noin 1 tunnin ajan.
6. Koristele mureke oliivi-salviamurulla. Tarjoa esimerkiksi papu-perunapaistoksen kera.

Oliivi-salviamuru (murekkeelle koristeeksi)

1. Kuumenna uuni 130-asteiseksi.
2. Valuta ja kuivaa oliivit. Levittele oliivit ja salvian lehtiä leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
3. Kuivaa oliiveja ja salviaa 130-asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes ovat rapeita.
4. Jäähdytä kuivatut oliivit ja jauha tehosekoittimella hienoksi muruksi. Lisää joukkoon vielä leipämuruja ja aja tasaiseksi.
5. Ripottele murua kypsän lihamurekkeen pintaan ennen tarjoilua.

Viinisuositus

Torres Clos Ancestral 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Katalonia
16,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Carbonara

time Created with Sketch.
25 min
Pasta
Pääruoka

Porsaankyljykset ja oliivipaistinliemi

time Created with Sketch.
valmistus 1 h + marinoituminen 4 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Mantelikana

time Created with Sketch.
2 h 5 min
Maidoton Kanaruoka

Lue lisää

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Syksyiseen herkutteluun: hirvipata + Armigero-punaviini

Kaupallinen yhteistyö

14.10.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä