Lihacarpaccio

Carpaccio on alkuruokien klassikko. Se on helppo valmistaa ja maistuu yksinkertaisuudessaan täydelliseltä, kunhan liha on laadukasta.

2 h 15 min
servings 4 annosta

22.11.2019 Kuvausjärjestelyt Linnea Vihonen ja Juuli Hakkarainen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

n. 200 g vasikan paistia- tai fileetä

1 tl oliiiviöljyä

Maldon-suolaa

mustapippuria

2–3 rkl parmesaania hienoksi raastettuna

4 tl ruohosipulia hienoksi leikattuna

4 tl kapriksia

3 rkl majoneesia

1 rkl worchestershire-kastiketta

*

Lisäksi:

muovikelmua

pursotinpussi

Valmistusohje

1. Poista lihasta tarkasti kalvot ja rasva. Pakkaa liha tiukaksi paketiksi muovikelmuun. Nosta pakastimeen ja anna jäätyä.
2. Anna jäätyneen lihan sulaa hetki. Poista kohmeisesta lihasta kelmut ja kuivaa liha paperilla.
3. Levitä tarjoilulautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautasen pinta on liukkaan öljyinen.
4. Leikkaa lihasta niin ohuita viipaleita kuin pystyt. Nosta viipaleet öljytylle lautaselle vieri viereen. Peitä lihat kelmulla ja painele käsin lihat vielä tasaisen ohuiksi, jos joukossa on paksuja viipaleita.
5. Ripottele lihojen päälle suolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä, parmesaaniraaste, ruohosipulisilppu ja kaprikset.
6. Sekoita majoneesi ja worchestershire-kastike keskenään kulhossa. Lusikoi majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Leikkaa pussin kärjestä pieni pala pois. Pursota carpaccion pintaan majoneesilla raitoja tai pieniä nokareita.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla