viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Lihacarpaccio

22.11.2019 Kuvausjärjestelyt Linnea Vihonen ja Juuli Hakkarainen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h 15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Carpaccio on alkuruokien klassikko. Se on helppo valmistaa ja maistuu yksinkertaisuudessaan täydelliseltä, kunhan liha on laadukasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 200 g vasikan paistia- tai fileetä

1 tl oliiiviöljyä

Maldon-suolaa

mustapippuria

2–3 rkl parmesaania hienoksi raastettuna

4 tl ruohosipulia hienoksi leikattuna

4 tl kapriksia

3 rkl majoneesia

1 rkl worchestershire-kastiketta

*

Lisäksi:

muovikelmua

pursotinpussi

Valmistusohje

1. Poista lihasta tarkasti kalvot ja rasva. Pakkaa liha tiukaksi paketiksi muovikelmuun. Nosta pakastimeen ja anna jäätyä.
2. Anna jäätyneen lihan sulaa hetki. Poista kohmeisesta lihasta kelmut ja kuivaa liha paperilla.
3. Levitä tarjoilulautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautasen pinta on liukkaan öljyinen.
4. Leikkaa lihasta niin ohuita viipaleita kuin pystyt. Nosta viipaleet öljytylle lautaselle vieri viereen. Peitä lihat kelmulla ja painele käsin lihat vielä tasaisen ohuiksi, jos joukossa on paksuja viipaleita.
5. Ripottele lihojen päälle suolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä, parmesaaniraaste, ruohosipulisilppu ja kaprikset.
6. Sekoita majoneesi ja worchestershire-kastike keskenään kulhossa. Lusikoi majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Leikkaa pussin kärjestä pieni pala pois. Pursota carpaccion pintaan majoneesilla raitoja tai pieniä nokareita.

Viinisuositus

Julius Rosé Cuvée Organic 2020

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Saksa
12,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Porsaankyljykset ja oliivipaistinliemi

time Created with Sketch.
valmistus 1 h + marinoituminen 4 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Lämmittävä burgundinpata

time Created with Sketch.
3 h 30 min
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Syksyn parhaat riistaviinit – valitse pöytään nämä!

21.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Kaupunkimetsästäjän riistareseptit

10.11.2022 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä