Lihacarpaccio

Lihacarpaccion salaisuus piilee laadukkaassa lihassa. Valitsen carpacciolle kevyempi viini mikä ei jyrää selkeälinjaista annosta alleen.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

300 g naudan sisäfileetä

100 g tuoreita herkkusieniä

kylmäpuristettua oliiviöljyä

sitruunan mehua

parmesan-lastuja

mustapippuria myllystä

Maldon suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista naudanfilee hyvin kalvoista ja rasvasta. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen 2 tunniksi. Näin filee kohmettuu helpommin käsiteltäväksi.
2. Poista kelmu ja leikkaa ohuita, 1 mm siivuja lautasille vieri viereen. Jos olet käyttänyt veistä ja siivuista on tullut liian paksuja tai epätasaisia, voit ottaa palan kelmua, peittää siivut sillä ja painella siivut esimerkiksi tasapohjaisella kattilalla ohuiksi.
3. Sivele lautasten pohjalle ripaus oliiviöljyä. Asettele lihaviipaleet lautaselle.
4. Viipaloi herkkusienet ja lisää lautasille lihojen päälle. Pirskottele pintaan oliiviöljyä, sitruunan mehua ja lisää parmesan- lastuja. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile lihacarpaccio hyvän viinin kera.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla