Ainekset
400 g mustakaalia ja lehtikaalia
2 tlk kikherneitä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä
2 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
1 pkt (200 g) fetajuustoa
(suolaa)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 220 asteeseen grillivastuksin. Pese kaalit hyvin ja poista niistä lehtiruoti. Revi paloiksi ja laita pataan. Valuta kikherneet ja lisää kaalien joukkoon. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet paksuiksi viipaleiksi. Lisää valkosipuli ja oliiviöljy pataan, sekoita ja lämmitä liedellä kuumaksi.
2. Kun öljy alkaa tiristä, paista seosta minuutin ajan ja lisää sitten valkoviini. Kiehauta ja keitä minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kerma, kiehauta ja sekoita seosta vielä kerran huolellisesti pohjan kautta.
3. Aseta feta kokonaisena lehtikaalipedin päälle ja nosta pata uuniin ilman kantta. Paista 10–15 minuuttia tai kunnes feta ruskistuu kevyesti pinnasta.
4. Nosta pata pöytään ja sekoita paahtunut feta lehtikaalin ja kikherneiden joukkoon pöydässä.