Ainekset
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
200 g lehtikaalia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 dl parmesaania raastettuna
200 g vuohenjuustoa
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 tl kuivattua chiliä myllystä
3 perunaa (keitettyä ja kypsää)
175 g filotaikinaa (noin 8 levyä)
4 rkl pinjansiemeniä paahdettuna
Voiteluun noin 75 g voita sulatettuna
*
Päälle:
1 rkl seesamin- tai unikonsiemeniä
*
Tarjoiluun:
vihersalaattia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Poista lehtikaalista kovat osat. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi.
2. Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla voi-öljyseoksessa.
3. Laita lehtikaali pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti.
4. Lisää joukkoon parmesaani ja vuohenjuusto paloina. Mausta sitruunankuorella, hunajalla, suolalla, pippurilla ja chilillä.
5. Viipaloi keitetyt perunat.
6. Laita yksi filotaikinalevy leivinpaperin päälle työtasolle. Sivele päälle kevyesti voita. Laita päälle toinen filolevy. Toista voilla sively ja jatka näin, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.
7. Levitä taikinalle lehtikaalitäyte, perunaviipaleet ja paahdetut pinjansiemenet.
8. Kääri rullalle. Jos taikina repeilee pahasti, ota yksi ylimääräinen filolevy ja kietaise se rullan ympärille. Voitele pinta kevyesti voilla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
9. Siirrä rulla leivinpaperineen pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa strudel vihreän salaatin kanssa.
Viinisuositus