viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Strudel
Reseptit

Lehtikaali-vuohenjuustostrudel ja vihersalaatti

30.03.2021 Sanna Kekäläinen + Kuvat Reetta Pasanen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
55 min
servings Created with Sketch.
8-10 palaa annosta

Lehtikaali-vuohenjuustostrudel lainaa makunsa iki-ihanasta spanakopitasta eli kreikkalaisesta feta-pinaattipiirakasta. Älä anna rullalle kiepsahtaneen piirakan rustiikin ulkoasun hämätä, sillä lehtevien kerrosten sisällä piilottelee muhkea makumaailma.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

200 g lehtikaalia

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

1 dl parmesaania raastettuna

200 g vuohenjuustoa

1 rkl sitruunankuorta raastettuna

1 tl juoksevaa hunajaa

suolaa

mustapippuria myllystä

1/2 tl kuivattua chiliä myllystä

3 perunaa (keitettyä ja kypsää)

175 g filotaikinaa (noin 8 levyä)

4 rkl pinjansiemeniä paahdettuna

Voiteluun noin 75 g voita sulatettuna

*

Päälle:

1 rkl seesamin- tai unikonsiemeniä

*

Tarjoiluun:

vihersalaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Poista lehtikaalista kovat osat. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi.
2. Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla voi-öljyseoksessa.
3. Laita lehtikaali pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti.
4. Lisää joukkoon parmesaani ja vuohenjuusto paloina. Mausta sitruunankuorella, hunajalla, suolalla, pippurilla ja chilillä.
5. Viipaloi keitetyt perunat.
6. Laita yksi filotaikinalevy leivinpaperin päälle työtasolle. Sivele päälle kevyesti voita. Laita päälle toinen filolevy. Toista voilla sively ja jatka näin, kunnes kaikki taikinalevyt on käytetty.
7. Levitä taikinalle lehtikaalitäyte, perunaviipaleet ja paahdetut pinjansiemenet.
8. Kääri rullalle. Jos taikina repeilee pahasti, ota yksi ylimääräinen filolevy ja kietaise se rullan ympärille. Voitele pinta kevyesti voilla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
9. Siirrä rulla leivinpaperineen pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa strudel vihreän salaatin kanssa.

Viinisuositus

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka
Alkuruoka

Lehtikaalia, kikherneitä & fetaa

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

5 x viime hetken pääsiäisviini

04.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä