viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Latva-artisokkakeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa artisokat pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli ja puolet artisokan sydämistä voissa. Lisää kanaliemi ja kerma ja anna kiehua 10 – 15 min. miedolla lämmöllä. Lisää ranskankerma ja mausteet. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuullota loput artisokat kuumiksi voissa ja koristele keitto näillä. Lisukkeena voit tarjota grillattuja katkarapuja tai meriravun pyrstöjä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 400 g keitettyjä latva-artisokan sydämiä

1 salottisipuli

1 rkl voita

6 dl mietoa kanalientä

3 dl kuohukermaa

2 dl ranskankermaa

mustapippuria

suolaa

Valmistusohje

Leikkaa artisokat pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli ja puolet artisokan sydämistä voissa. Lisää kanaliemi ja kerma ja anna kiehua 10 – 15 min. miedolla lämmöllä. Lisää ranskankerma ja mausteet. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuullota loput artisokat kuumiksi voissa ja koristele keitto näillä. Lisukkeena voit tarjota grillattuja katkarapuja tai meriravun pyrstöjä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

05.03.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä