viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Latva-artisokkakeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa artisokat pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli ja puolet artisokan sydämistä voissa. Lisää kanaliemi ja kerma ja anna kiehua 10 – 15 min. miedolla lämmöllä. Lisää ranskankerma ja mausteet. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuullota loput artisokat kuumiksi voissa ja koristele keitto näillä. Lisukkeena voit tarjota grillattuja katkarapuja tai meriravun pyrstöjä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 400 g keitettyjä latva-artisokan sydämiä

1 salottisipuli

1 rkl voita

6 dl mietoa kanalientä

3 dl kuohukermaa

2 dl ranskankermaa

mustapippuria

suolaa

Valmistusohje

Leikkaa artisokat pieniksi paloiksi. Kuullota sipuli ja puolet artisokan sydämistä voissa. Lisää kanaliemi ja kerma ja anna kiehua 10 – 15 min. miedolla lämmöllä. Lisää ranskankerma ja mausteet. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuullota loput artisokat kuumiksi voissa ja koristele keitto näillä. Lisukkeena voit tarjota grillattuja katkarapuja tai meriravun pyrstöjä.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä