viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lasagne Bolognese

26.06.2012 Antti Vahtera

Sulata voi kasarissa. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Varo, ettei seos ruskistu. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää maito jauhoihin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kypsennä hiljalleen kiehuttamalla ja koko ajan sekoittaen. Mausta muskotilla ja suolalla. Kastikkeen tulee jäädä varsin löysäksi. Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta ruskistettu liha […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g tuorepastalevyä

Bechamel-kastike

60 g voita

50-60 g vehnäjauhoja

2 l kulutusmaitoa

raastettua muskottipähkinää

suolaa

Bolognese-kastike

400 g hyvää jauhettua naudanlihaa

1 keskikokoinen sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

500 g murskattuja tomaatteja

1 porkkana

1 varsiselleri

3 rkl tomaattipyrettä

0.5 dl vettä

ripaus chiliä

1 /2 dl tuoretta basilikaa (tai 1-2 rkl kuivattua)

mustapippuria

suolaa

1 rkl voita

100 g parmesaania

100 g mozzarella juustoraastetta

Valmistusohje

Sulata voi kasarissa. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Varo, ettei seos ruskistu. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää maito jauhoihin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kypsennä hiljalleen kiehuttamalla ja koko ajan sekoittaen. Mausta muskotilla ja suolalla. Kastikkeen tulee jäädä varsin löysäksi.

Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta ruskistettu liha pois ja kuullota pannussa pieneksi pilkotut sipulit, porkkanat ja sellerit. Lisää murskatut tomaatit, tomaattipyre, viini, chili, basilika ja mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä (tomaattimurskaa tai vettä). Kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.

Kypsennä pasta ohjeen mukaan ja jätä levyt pyyhkeiden alle lepäämään. Voitele vuoka voilla. Kaada alimmaiseksi vuokaan valkokastiketta. Levitä ensimmäinen kerros jauhelihakastiketta, jonka päälle uudestaan valkokastiketta ja parmesanraastetta. Sitten pastalevyjä, jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja parmesanraastetta. Pastalevyjä tulisi olla ainakin kolme kerrosta. Levitä päällimmäiseksi valkokastiketta ja ripottele pinnalle vielä mozzarella-juustoraastetta.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna lasagnen levähtää hetki ennen herkuttelua.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kokki ja viini-intoilija Simo Harrivaara: ”Elämä on liian lyhyt huonoon viiniin”

28.02.2025 Teksti Heidi Kleemola + kuvat Santeri Stenvall, Antti Rastivo ja Simo Harrivaara

Pitkiä pellavia ja pirteitä kuplia

24.02.2025 Teksti Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Perun vanhat viiniperinteet palaavat

24.02.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä