viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lasagne Bolognese

26.06.2012 Antti Vahtera

Sulata voi kasarissa. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Varo, ettei seos ruskistu. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää maito jauhoihin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kypsennä hiljalleen kiehuttamalla ja koko ajan sekoittaen. Mausta muskotilla ja suolalla. Kastikkeen tulee jäädä varsin löysäksi. Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta ruskistettu liha […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g tuorepastalevyä

Bechamel-kastike

60 g voita

50-60 g vehnäjauhoja

2 l kulutusmaitoa

raastettua muskottipähkinää

suolaa

Bolognese-kastike

400 g hyvää jauhettua naudanlihaa

1 keskikokoinen sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

500 g murskattuja tomaatteja

1 porkkana

1 varsiselleri

3 rkl tomaattipyrettä

0.5 dl vettä

ripaus chiliä

1 /2 dl tuoretta basilikaa (tai 1-2 rkl kuivattua)

mustapippuria

suolaa

1 rkl voita

100 g parmesaania

100 g mozzarella juustoraastetta

Valmistusohje

Sulata voi kasarissa. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Varo, ettei seos ruskistu. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää maito jauhoihin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kypsennä hiljalleen kiehuttamalla ja koko ajan sekoittaen. Mausta muskotilla ja suolalla. Kastikkeen tulee jäädä varsin löysäksi.

Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta ruskistettu liha pois ja kuullota pannussa pieneksi pilkotut sipulit, porkkanat ja sellerit. Lisää murskatut tomaatit, tomaattipyre, viini, chili, basilika ja mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä (tomaattimurskaa tai vettä). Kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.

Kypsennä pasta ohjeen mukaan ja jätä levyt pyyhkeiden alle lepäämään. Voitele vuoka voilla. Kaada alimmaiseksi vuokaan valkokastiketta. Levitä ensimmäinen kerros jauhelihakastiketta, jonka päälle uudestaan valkokastiketta ja parmesanraastetta. Sitten pastalevyjä, jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja parmesanraastetta. Pastalevyjä tulisi olla ainakin kolme kerrosta. Levitä päällimmäiseksi valkokastiketta ja ripottele pinnalle vielä mozzarella-juustoraastetta.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna lasagnen levähtää hetki ennen herkuttelua.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä