viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Salviaraviolit
Reseptit

Lanttu-salviaraviolit

11.12.2023 Reseptit Teemu Laurell Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Tyyli Juuli Hakkarainen Kuvat Elvi Rista

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Modernissa jouluruoassa yhdistyvät klassiset maut, mulla uudenlaisella otteella. Herkulliset salviaraviolit saavat runsautta suussa sulavasta lantusta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Pastataikina:

375 g durumvehnäjauhoja

3 kanamunaa

3 munankeltuaista

2 rkl oliiviöljyä

kananmunaa voiteluun

Täyte:

400 g lanttulaatikkoa

75 g mascarponejuustoa

muutama salvianlehti ohuina suikaleina

suolaa

mustapippuria

*

Sitruuna-salviavoi:

100 g voita

1 sitruunan mehu ja kuoriraaste

muutama salvianlehti ohuina suikaleina

Valmistusohje

1. Kaiva pastakone esiin ja varaa raviolien tekemiseen tarpeeksi tilaa.
2. Tee durumjauhoista keko pöydälle ja sen keskelle kolo. Riko koloon kananmunat ja keltuaiset. Sekoita jauhot kanamunien joukkoon niin, että saat aikaan kimmoisan taikinan. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
3. Tee taikinan tekeytyessä täyte. Yhdistä kulhossa kylmä lanttulaatikko ja mascarpone. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon hienonnettu salvia ja sekoita huolellisesti. Voit laittaa täytteen pursotinpussiin, josta se on helpompi annostella raviolien täytteeksi.
4. Kiinnitä pastakone tukevasti työtasoon ja jauhota taso huolellisesti.
5. Jaa taikina neljään osaan ja litistä palat kämmenellä suorakaiteen muotoisiksi. Jauhota palat ja pastakoneen telat. Aloita pastan kauliminen pastakoneen leveimmällä aukolla. Jauhota levy, pienennä aukkoa ja rullaa uudelleen. Toista, kunnes olet kaulinnut levyn pastakoneen toiseksi pienimmällä aukolla. Toista sama kaikkien palojen kanssa. Laita jauhoja myös valmiiden levyjen päälle, jotta ne eivät tartu kiinni. Jauhotettuja levyjä on helpompi käsitellä.
6. Levitä yksi levy pöydälle. Laita ruokalusikallinen täytettä noin 5–6 cm välein levyn päälle, riippuen siitä kuinka isoja ravioleja haluat valmistaa. Voitele pastataikinan reunat kevyesti kananmunalla, jotta levyt kiinnittyvät toisiinsa. Nosta päälle varovasti toinen pastalevy ja painele taikinat kevyesti yhteen täytteiden ympäriltä. Leikkaa raviolit irti taikinapyörällä tai stanssilla ja siirrä ne odottamaan jauhotetulle tasolle. Toista sama kahdella muulla pastalevylle.
7. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja -kuori sekä hienonnettu salvia. Tarkista maku.
8. Keitä ravioleja noin 3 minuuttia hymyilevässä eli lähes kiehuvassa vedessä. Nosta raviolit reikäkauhalla lautasille ja annostele päälle sitruuna-salviavoita. Tarjoile heti.

Viinisuositus

Kos Anita Brut 2017

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Kroatia
19,62 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Yrttiset raviolit ja ruskistettu voi

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Lanttu-waldorf-salaatti

Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä