viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lampaanfileetä tomaatti-chilikastikkeessa

26.06.2012 Antti Vahtera

Ruskista lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa muutama minuutti ja jätä liha roséeksi. Anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tomaatti-chilikastike Tee pieni viilto tomaatteihin, nosta ne kiehuvaan veteen hetkeksi, jäähdytä ja poista kuoret. Paloittele tomaatit neljään osaan, puserra mehu siivilän läpi kattilaan. Lisää tomaattimehu ja keitä kokoon noin […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

150 - 180 g lampaanfileetä ruokailijaa kohden

5 – 6 tomaattia

4 – 5 valkosipulin kynttä

2 - 3 dl tomaattimehua

2 kokonaista punaista chiliä

2 kokonaista vihreää chiliä

200 g tuoreita sieniä (esim. herkkusieniä, siitakesieniä, kantarelleja)

Valmistusohje

Ruskista lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa muutama minuutti ja jätä liha roséeksi. Anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.

Tomaatti-chilikastike

Tee pieni viilto tomaatteihin, nosta ne kiehuvaan veteen hetkeksi, jäähdytä ja poista kuoret. Paloittele tomaatit neljään osaan, puserra mehu siivilän läpi kattilaan. Lisää tomaattimehu ja keitä kokoon noin puolet. Poista chileistä ja tomaatin lihoista siemenet. Kuullota tomaatin lihat ja hienonnetut chilipippurit sekä valkosipulit, voissa miedolla lämmöllä kevyesti. Lisää kokoon keitetty tomaattikastike. Tarkista maku.

Laita tomaatti-chilikastiketta lampaanfileiden väliin ja tummaa vasikan- tai lampaanlientä makua antamaan. Voit koristella annokset tuoreella kirvelillä tai muilla yrteillä. Lisäkkeenä voit tarjota paistettuja sieniä ja perunapaistosta.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä