Ainekset
150 - 180 g lampaanfileetä ruokailijaa kohden
5 – 6 tomaattia
4 – 5 valkosipulin kynttä
2 - 3 dl tomaattimehua
2 kokonaista punaista chiliä
2 kokonaista vihreää chiliä
200 g tuoreita sieniä (esim. herkkusieniä, siitakesieniä, kantarelleja)
Valmistusohje
Ruskista lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa muutama minuutti ja jätä liha roséeksi. Anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
Tomaatti-chilikastike
Tee pieni viilto tomaatteihin, nosta ne kiehuvaan veteen hetkeksi, jäähdytä ja poista kuoret. Paloittele tomaatit neljään osaan, puserra mehu siivilän läpi kattilaan. Lisää tomaattimehu ja keitä kokoon noin puolet. Poista chileistä ja tomaatin lihoista siemenet. Kuullota tomaatin lihat ja hienonnetut chilipippurit sekä valkosipulit, voissa miedolla lämmöllä kevyesti. Lisää kokoon keitetty tomaattikastike. Tarkista maku.
Laita tomaatti-chilikastiketta lampaanfileiden väliin ja tummaa vasikan- tai lampaanlientä makua antamaan. Voit koristella annokset tuoreella kirvelillä tai muilla yrteillä. Lisäkkeenä voit tarjota paistettuja sieniä ja perunapaistosta.