Lämminsavulohikulho

Kevään ja kesän paras lämminsavulohikulho on herkullisia makuja tulvillaan. Uusia perunoita, mummon kurkkuja, sitruunaa, lohta ja kermaviilikastiketta.

20 min
servings 4 annosta

27.04.2017 Teresa Välimäki + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

20 min

*

4 munaa

300-400 g lämminsavulohta

sitruunamarinoitua perunasalaattia

tillikurkkuja

piparjuurikermaviiliä

tilliä

*

Sitruunamarinoitu perunasalaatti:

500-600 g pieniä keitettyjä perunoita (uusia perunoita)

1 sitruuna

1/2 dl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Piparjuuri-kermaviili:

1 prk kermaviiliä

2 tl piparjuuritahnaa

1/2 sitruunan mehu

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Tillikurkut:

1/2 kurkku kuutioina

2 rkl väkiviinaetikkaa

2 tl sokeria

ripaus suolaa

3 rkl tuoretilliä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Keitä munia, noin 4 minuuttia. Jäähdytä.

2. Valmista perunasalaatti. Paloittele perunat lämpiminä kulhoon. Sekoita joukkoon yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy ja mausteet. Anna maustua hetki.

3. Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon muut ainekset ja anna maustua hetki.

4. Tee tillikurkut. Laita kurkkukuutiot kannelliseen astiaan. Lisää loput aineet. Sulje kansi ja ravistele maut sekaisin.

5. Kokoa annos tarjoilukulhoihin. Lusikoi kulhoon ensin perunasalaatti ja paloittele viereen lohi. Lisää puolitetut kananmunat ja tillikurkut. Viimeistele kastikkeella ja tuoreella tillillä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla