Ainekset
200 g broilerinmaksaa
0,5 purjoa
2 tomaattia
100 g tuoreita herkkusieniä
runsaasti värikkäitä salaatteja (esimerkiksi punasikuri- ja friseesalaattia)
Öljy-viinietikkakastike
4 dl rypsi- tai maissiöljyä
1,5 dl punaviinietikkaa
2 pientä salottisipulia
1 puristettu valkosipulin kynsi
1-2 tl kuivattua basilikaa
1 tl timjamia
1-2 tl Dijon-sinappia
suolaa
valko-ja mustapippuria myllystä
Balsamiviinietikkakastike
1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 salottisipuli
1 tl Dijon-sinappia
1 rkl tuoretta kirveliä
1 rkl tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Huuhtele ja kuivaa vihannekset, sienet ja salaatit huolellisesti. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi pieniksi. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi sienet. Sekoita revityn salaatin joukkoon. Poista broilerinmaksoista ylimääräinen rasva ja jänteet. Kasta maksa kiehuvaan veteen hetkeksi, jotta saat siihen kiinteän pinnan. Jäähdytä nopeasti jäävedessä, ettei maksa jatka kypsymistään. Paista maksat lempeällä lämmöllä vähässä voissa melkein kypsiksi. Lisää salaattiin öljykastike ja maksat.
Jos haluat salaatista ruokaisamman, ryöppää porkkana-, kesäkurpitsa- ja purjosuikaleita ja sekoita joukkoon.
Öljy-viinietikkakastike
Silppua salottisipulit ja lisää joukkoon sinappi, mausteet ja viinietikka. Sekoita öljy juoksevana nauhana seokseen. Pullota kastike ja ravista aina ennen käyttöä. Säilytä viileässä ja valolta suojassa.
Broilerinmaksasalaatin kumppaniksi sopii mainiosti myös hienonmakuinen balsamiviinietikkakastike.
Balsamiviinietikkakastike
Sekoita sinappi ja silputtu sipuli. Lisää joukkoon balsamiviinietikka ja oliiviöljy voimakkaasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi joukkoon silputut yrtit. Tarkista maku ja mausta halutessasi suolalla.