viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lämmin broilerinmaksasalaatti

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhtele ja kuivaa vihannekset, sienet ja salaatit huolellisesti. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi pieniksi. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi sienet. Sekoita revityn salaatin joukkoon. Poista broilerinmaksoista ylimääräinen rasva ja jänteet. Kasta maksa kiehuvaan veteen hetkeksi, jotta saat siihen kiinteän pinnan. Jäähdytä nopeasti jäävedessä, ettei maksa jatka kypsymistään. Paista maksat lempeällä lämmöllä vähässä voissa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

200 g broilerinmaksaa

0,5 purjoa

2 tomaattia

100 g tuoreita herkkusieniä

runsaasti värikkäitä salaatteja (esimerkiksi punasikuri- ja friseesalaattia)

Öljy-viinietikkakastike

4 dl rypsi- tai maissiöljyä

1,5 dl punaviinietikkaa

2 pientä salottisipulia

1 puristettu valkosipulin kynsi

1-2 tl kuivattua basilikaa

1 tl timjamia

1-2 tl Dijon-sinappia

suolaa

valko-ja mustapippuria myllystä

Balsamiviinietikkakastike

1 dl balsamiviinietikkaa

1 dl oliiviöljyä

1 salottisipuli

1 tl Dijon-sinappia

1 rkl tuoretta kirveliä

1 rkl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Huuhtele ja kuivaa vihannekset, sienet ja salaatit huolellisesti. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi pieniksi. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi sienet. Sekoita revityn salaatin joukkoon. Poista broilerinmaksoista ylimääräinen rasva ja jänteet. Kasta maksa kiehuvaan veteen hetkeksi, jotta saat siihen kiinteän pinnan. Jäähdytä nopeasti jäävedessä, ettei maksa jatka kypsymistään. Paista maksat lempeällä lämmöllä vähässä voissa melkein kypsiksi. Lisää salaattiin öljykastike ja maksat.

Jos haluat salaatista ruokaisamman, ryöppää porkkana-, kesäkurpitsa- ja purjosuikaleita ja sekoita joukkoon.

Öljy-viinietikkakastike

Silppua salottisipulit ja lisää joukkoon sinappi, mausteet ja viinietikka. Sekoita öljy juoksevana nauhana seokseen. Pullota kastike ja ravista aina ennen käyttöä. Säilytä viileässä ja valolta suojassa.

Broilerinmaksasalaatin kumppaniksi sopii mainiosti myös hienonmakuinen balsamiviinietikkakastike.

Balsamiviinietikkakastike

Sekoita sinappi ja silputtu sipuli. Lisää joukkoon balsamiviinietikka ja oliiviöljy voimakkaasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi joukkoon silputut yrtit. Tarkista maku ja mausta halutessasi suolalla.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viini & Ruoka 2024 – Viinilehden toimituksen messutärpit

16.10.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä