viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Lammas-saltimbocca

01.11.2018 Alex Nurmi + Kuva Sami Repo

Leikkaa lihafileet parin senttimetrin paksuisiksi tasaisiksi, pitkän mallisiksi paloiksi. Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvialehtiä lihojen pinnalle. Nosta kaksi lihapalaa päällekäin niin, että maustepinnat ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet lihojen ympärille. Paista ”lihapaketteihin” kaunis paistopinta kuumalla, kuivalla pannulla. Nosta lihat uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on 56-astetta. Käytä apuna lihalämpömittaria. Leikkaa saltimboccasta […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

15 min + 20 min kypsennykseen

*

800 g lampaan tai karitsan ulkofilettä

suolaa

mustapippuria myllystä

1 ruukku tuoretta salviaa

12 viipaletta parmankinkkua

Valmistusohje

  1. Leikkaa lihafileet parin senttimetrin paksuisiksi tasaisiksi, pitkän mallisiksi paloiksi.
  2. Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvialehtiä lihojen pinnalle.
  3. Nosta kaksi lihapalaa päällekäin niin, että maustepinnat ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet lihojen ympärille.
  4. Paista ”lihapaketteihin” kaunis paistopinta kuumalla, kuivalla pannulla.
  5. Nosta lihat uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on 56-astetta. Käytä apuna lihalämpömittaria.
  6. Leikkaa saltimboccasta viipaleita ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Vinkki: Voit käyttää saltimboccaan myös naudansisäfilettä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

05.03.2025 Viinilehden toimitus

Ruoan kanssa – pruuvissa neljä gastronomista oranssia

03.03.2025 Aino Tuomikoski

Kokki ja viini-intoilija Simo Harrivaara: ”Elämä on liian lyhyt huonoon viiniin”

28.02.2025 Teksti Heidi Kleemola + kuvat Santeri Stenvall, Antti Rastivo ja Simo Harrivaara

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä