viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Lammas-saltimbocca

01.11.2018 Alex Nurmi + Kuva Sami Repo

Leikkaa lihafileet parin senttimetrin paksuisiksi tasaisiksi, pitkän mallisiksi paloiksi. Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvialehtiä lihojen pinnalle. Nosta kaksi lihapalaa päällekäin niin, että maustepinnat ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet lihojen ympärille. Paista ”lihapaketteihin” kaunis paistopinta kuumalla, kuivalla pannulla. Nosta lihat uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on 56-astetta. Käytä apuna lihalämpömittaria. Leikkaa saltimboccasta […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

15 min + 20 min kypsennykseen

*

800 g lampaan tai karitsan ulkofilettä

suolaa

mustapippuria myllystä

1 ruukku tuoretta salviaa

12 viipaletta parmankinkkua

Valmistusohje

  1. Leikkaa lihafileet parin senttimetrin paksuisiksi tasaisiksi, pitkän mallisiksi paloiksi.
  2. Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvialehtiä lihojen pinnalle.
  3. Nosta kaksi lihapalaa päällekäin niin, että maustepinnat ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet lihojen ympärille.
  4. Paista ”lihapaketteihin” kaunis paistopinta kuumalla, kuivalla pannulla.
  5. Nosta lihat uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on 56-astetta. Käytä apuna lihalämpömittaria.
  6. Leikkaa saltimboccasta viipaleita ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Vinkki: Voit käyttää saltimboccaan myös naudansisäfilettä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä