viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Parsakeitto
Reseptit

Kylmä parsakeitto ja rapea gruyere

20.04.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h 5 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Samettinen parsakeitto toimii ranskalaisvaikutteisen menun alkuruokana. Timjamivaahdon yrttisyys sekä gruyeren paahteisuus ja suolaisuus tuovat miellyttävästi esille suositusviinin hedelmäisyyttä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

30 g voita

suolaa

mustapippuria

6 dl kasvislientä

2 punttia vihreää parsaa

1 dl ranskankermaa

1 rkl hunajaa

½ sitruuna (mehu)

*

Timjami-maitovaahto:

4 dl rasvatonta maitoa

5 timjaminoksaa

*

Rapea gruyere:

100 g gruyere-juustoa raasteena

Valmistusohje

1.Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa. Mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Lisää kasvisliemi kattilaan ja hauduta kunnes jäljellä on 3/4 osaa nesteestä.
3. Poista parsoista kanta ja paloittele pieneksi. Lisää parsat kattilaan ja hauduta pari minuuttia.
4. Kaada keitto tehosekoittimeen, lisää hunaja, ranskankerma sekä sitruunamehu.
5. Soseuta sileäksi keitoksi ja siivilöi keitto vielä lopuksi. Tarkista maku ja jäähdytä parsakeitto.
6. Valmista rapea gruyere. Ripottele juusto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180-asteisessa uunissa, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
7. Anna jäähtyä ja kovettua.
8. Mittaa timjami-maitovaahdon ainekset kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes jäljellä on puolet maidosta.
9. Vispaa maito vispilällä vaahdoksi.
10. Kaada keittoa tarjoiluastioihin, koristele rapealla gruyerella. Annostele maitovaahto keiton pinnalle vasta pöydässä. Nauti heti.

Viinisuositus:

Herres Riesling Extra Trocken

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Saksa
11,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Parsadaal

time Created with Sketch.
50 min + linssien liotus min
Kasvisruoka
Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Lasissa riesling ja lautasella parsaa – katso parhaat kombot!

27.04.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä