viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kvinoasalaatti ja kikhernekrutongit

06.04.2021 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Kvinoasalaatti on maustettu herkullisella tahinikastikkeella ja tarjoillaan rapeiden kikhernekrutonkien kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

5 dl punaista kvinoaa

1 nippu vihreää parsaa

vettä

1/2 tl suolaa

4 maissia (esikeitettyä)

1 + 1 rkl oliiviöljyä

1 rasia (200 g) keltaisia kirsikkatomaatteja

2 avokadoa

2 kevätsipulin vartta

50 g babypinaattia

*

Tahinikastike:

1 valkosipulinkynsi

1 salottisipuli

1/2 dl sitruunan mehua

1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)

1 rkl tahinia

1 rkl siirappia

*

Kikhernekrutongit:

1 tlk (310 g) kikherneitä

1 rkl rypsiöljyä

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl juustokuminaa

1/2 tl oreganoa

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Tee kikhernekrutongit. Valuta ja huuhtele kikherneet, levitä ne keittiöpyyhkeen päälle. Nosta päälle toinen liina ja kuivaa kevyesti hieromalla. Nypi pois irronneet kuoren palat.
2. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita.
3. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat kuivia.
4. Kumoa kikherneet leivinpaperoidulle tarjottimelle rapeutumaan.
5. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Laita sipulisilput ja muut kastikkeen ainekset purkkiin. Sulje kannella ja ravista sekaisin.
6. Huuhtele kvinoa siivilässä vedellä.
7. Leikkaa parsoista kuivat kannat pois, kuori nuppuun saakka. Leikkaa parsat kolmeen osaan.
8. Keitä parsoja 2 minuuttia suolavedessä. Nosta parsat pois ja siirrä kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon.
9. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, käytä parsojen keitinvettä.
10. Siivilöi kvinoasta vesi pois ja jäähdytä lävikössä kylmällä vedellä.
11. Hiero maisseihin rypsiöljyä (1 rkl) ja grillaa niihin väriä. Voit myös paahtaa maisseihin väriä 200-asteisessa uunissa muutaman kerran käännellen.
12. Nosta parsat pois vedestä, laita kulhoon, lisää kvinoa, mausta ruokalusikallisella oliiviöljyä. Sekoita.
13. Nosta maissi pystyyn leikkuulaudalle ja leikkaa jyvät irti. Lisää maissit kvinoan joukkoon.
14. Puolita kirsikkatomaatit. Puolita avokadot, poista kivet. Irrota hedelmäliha kuoresta ja leikkaa lohkoiksi. Hienonna kevätsipuli.
15. Kaada puolet kastikkeesta salaattiin, sekoita. Kumoa salaatti tarjoiluvadille, lisää tomaatit, kevätsipuli, avokadolohkot ja pinaatit päälle. Valuta loppu kastike salaatin pinnalle ja viimeistele kikhernekrutongeilla.

Vinkki: Tee kikhernekrutongit jopa viikkoa aiemmin. Säilytä kuivakaapissa ilmavassa astiassa, esimerkiksi lasipurkissa, jonka kansi on auki.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä