mojo chicken ja ananassalsa

Kuubalainen kana eli mojo chicken ja ananassalsa

Pieni kevätkananpoika maustetaan kuubalaiseen tapaan yrttien, sitrusten ja valkosipulin kanssa ja nautitaan ananassalsan ja itävaltalaisen valkoviinin kera.

1-2 h 30 min
servings 4 annosta

30.03.2021 Sanna Kekäläinen + Kuvat Reetta Pasanen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 kevätkananpoikaa tai 1 (1,4 kg) kokonainen luomukana

*

Mojo-kastike:

4 valkosipulinkynttä

1 dl korianterinlehtiä

1 pienen appelsiinin mehu ja kuori

1 limetin mehu

1 rkl limetin kuorta raastettuna

1 tl juustokuminaa

1 tl kuivattua oreganoa

1/2 tl kuivattua chiliä myllystä

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

*

Ananassalsa:

1/2 tuore ananas

200 g kirsikkatomaatteja

2 avokadoa

1 dl korianterinlehtiä

mojo-kastiketta

*

Lisäksi:

keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Ota kana huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla.
2. Tee mojo-kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä valkosipulit korianterin, sitrusmehujen, appelsiinin ja limetin raastettujen kuorten sekä mausteiden kanssa. Ota vajaa puolet seoksesta sivuun salsan valmistusta varten.
3. Irrota kanan nahkaa varovasti ja ehjänä rintalihoista. Hiero mojo-seosta lihaan nahan alle. Levitä mojoa kaikkialle nahan pintaan.
4. Kypsennä lintua 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 75 astetta (kevätkanapoikia noin 35 min ja isoa kanaa noin 75 min.).
5. Tee ananassalsa. Kuori ananas ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja kuutioi avokadot.
6. Yhdistä ananas, tomaatit ja avokado korianterinlehtien ja mojo-kastikkeen kanssa.
7. Tarjoa mojo chicken keitetyn riisin ja ananassalsan kanssa.

Vinkki: Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria, kokeile kanan kypsyyttä terävällä tikulla tai veitsenkärjellä. Kana on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla