Ainekset
1–2 (noin 1 ½ kg) hokkaidokurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl cayennepippuria
100 g fetaa
*
Sahrami-rusinasiirappi:
1 ½ dl keltaisia rusinoita
200 g tomusokeria
2 dl vettä
1 tl sahramin luotteja
1 kanelitanko
1 rkl sitruunan mehua
Valmistusohje
1. Laita rusinat likoamaan runsaaseen, lämpimään veteen.
2. Pese kurpitsat huolellisesti ja halkaise ne, lusikoi siemenet ja rihmat pois. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi kuorineen.
3. Laita kulhoon kurpitsalohkot, oliiviöljy, suola, kaneli ja cayennepippuri. Pyörittele lohkoja mausteissa ja levitä ne uunipellille, kaavi mausteinen öljy kurpitsojen päälle nuolijalla. Paahda 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
4. Kiehauta valutetut rusinat, tomusokeri, vesi, sahrami ja kanelitanko pienessä kasarissa. Laske lämpöä ja anna porista hiljalleen 5 minuuttia. Ota kasari pois liedeltä ja lisää seokseen sitruunamehu. Poista kanelitanko ja anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Nosta kypsät kurpitsalohkot tarjoiluvadille. Murusta päälle fetajuusto ja viimeistele sahramisiirapilla.