viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kurpitsa
Reseptit

Kurpitsaa ja fetaa sahrami-rusinasiirapilla

27.09.2023 Reseptit Meri-Tuuli Väntsi + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Satu Salmitie + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Lähi-idän keittiöstä inspiroitunut kurpitsa-annos on satokautta parhaimmillaan!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–2 (noin 1 ½ kg) hokkaidokurpitsaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 tl kanelia

1 tl cayennepippuria

100 g fetaa

*

Sahrami-rusinasiirappi:

1 ½ dl keltaisia rusinoita

200 g tomusokeria

2 dl vettä

1 tl sahramin luotteja

1 kanelitanko

1 rkl sitruunan mehua

Valmistusohje

1. Laita rusinat likoamaan runsaaseen, lämpimään veteen.
2. Pese kurpitsat huolellisesti ja halkaise ne, lusikoi siemenet ja rihmat pois. Leikkaa kurpitsa lohkoiksi kuorineen.
3. Laita kulhoon kurpitsalohkot, oliiviöljy, suola, kaneli ja cayennepippuri. Pyörittele lohkoja mausteissa ja levitä ne uunipellille, kaavi mausteinen öljy kurpitsojen päälle nuolijalla. Paahda 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
4. Kiehauta valutetut rusinat, tomusokeri, vesi, sahrami ja kanelitanko pienessä kasarissa. Laske lämpöä ja anna porista hiljalleen 5 minuuttia. Ota kasari pois liedeltä ja lisää seokseen sitruunamehu. Poista kanelitanko ja anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Nosta kypsät kurpitsalohkot tarjoiluvadille. Murusta päälle fetajuusto ja viimeistele sahramisiirapilla.

Viinisuositus

Gnarly Head Viognier 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Kalifornia
14,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kurpitsarisotto

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Vaihtelua joulupöytään: mehevä italialainen punaviini ja kurpitsagnocchit

Kaupallinen yhteistyö

06.12.2021 Viinilehden toimitus

Jumalainen Feta

20.07.2017 Antti Uusitalo + Kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä