viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kuorrutettu perunamuhennos

26.06.2012 Antti Vahtera

Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Lisää voi ja survo perunat tasaisiksi. Lisää maitoa vähitellen ja sekoita muhennos samettisen tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Annostele muhennosta vuokasprayllä voideltuihin pieniin kahvikuppeihin vähän yli puoleenväliin. Sekoita smetana, sinappi, ruohosipuli, lime-mehu sekä mausteet ja lisää kuppeihin muhennoksen päälle. Kuorruta 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 jauhoista perunaa

1 dl maitoa

2 rkl voita

suolaa

mustapippuria

 

1 dl smetanaa

1 tl Dijon-sinappia

2 rkl silputtua ruohosipulia

1 rkl lime-sitruunan mehua

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Lisää voi ja survo perunat tasaisiksi. Lisää maitoa vähitellen ja sekoita muhennos samettisen tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

Annostele muhennosta vuokasprayllä voideltuihin pieniin kahvikuppeihin vähän yli puoleenväliin. Sekoita smetana, sinappi, ruohosipuli, lime-mehu sekä mausteet ja lisää kuppeihin muhennoksen päälle. Kuorruta 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile poronfileen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

05.03.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä