viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kukkakaalikeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori perunat ja irrota kukkakaalin nuput rangasta. Kuullota kattilassa sipulit, pieneksi leikatut perunat ja kukkakaalit voissa kuumiksi. Lisää vesi ja anna kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla. Lisää kerma ja kiehauta. Laita keitto tehosekoittimeen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g tuoretta kukkakaalta

200 g jauhoista perunaa

1 pieni sipuli silputtuna

50 g voita

1 ½ vettä

4 dl kermaa

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Kuori perunat ja irrota kukkakaalin nuput rangasta. Kuullota kattilassa sipulit, pieneksi leikatut perunat ja kukkakaalit voissa kuumiksi. Lisää vesi ja anna kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla. Lisää kerma ja kiehauta. Laita keitto tehosekoittimeen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä