viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kukkakaaligratinoidut tomaatit

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa tomaatit kahtia ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Keitä kukkakaali lähes kypsäksi, jäähdytä ja poista kannat. Sekoita kukkakaalin kanssa juusto, öljy, jauhettu leipä ja yrtit. Asettele seos tomaatinpuolikkaiden päälle. Rouhi pinnalle pippuria ja suolaa. Gratinoi 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

20 pientä tomaattia tai luumutomaattia

1 pieni kukkakaali

0,5 dl jauhettua parmesania

0,5 dl jauhettua vaaleaa leipää

0,5 dl oliiviöljyä

0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna

0,5 dl basilikaa silputtuna

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Leikkaa tomaatit kahtia ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Keitä kukkakaali lähes kypsäksi, jäähdytä ja poista kannat. Sekoita kukkakaalin kanssa juusto, öljy, jauhettu leipä ja yrtit. Asettele seos tomaatinpuolikkaiden päälle. Rouhi pinnalle pippuria ja suolaa. Gratinoi 220-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

05.03.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä