viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Kreikkalainen sitruuna-kanakeitto

02.03.2020 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
3 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Kreikkalainen sitruuna-kanakeitto on silkkisen pehmeää. Keiton juju on kananmunilla suurustaminen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 sitruunaa

3 dl orzo-pastaa tai pitkäjyväistä riisiä

1,5 l kanalientä

500 g kurpitsaa tai 1 kesäkurpitsa

100 g (n. 4 lehteä) mustakaalia

2 munaa

suolaa

broilerin liha revittynä

mustapippuria

*

Koristeluun:

2 rkl tilliä (tuoretta)

oliiviöljyä

*

Kanaliemi:

1 broileri (tuore tai pakaste)

kylmää vettä

6 valkosipulinkynttä

1 sipuli

muutama oksa persiljaa

2 tl merisuolaa

Valmistusohje

1. Valmista kanaliemi broilerista. Laita broileri kattilaan, peitä kylmällä vedellä. Kiehauta vesi, keitä minuutti ja kaada liemi pois. Nosta kana lautaselle ja pese kattila.
2. Laita kana takaisin kattilaan, peitä raikkaalla vedellä. Lisää kattilaan kuoritut, veitsen lappeella murskatut valkosipulinkynnet, kuorittu ja puolitettu sipuli, persilja sekä suola. Kiehauta. Alenna lämpöä ja keitä miedolla porinalla 1,5 h.
3. Anna broilerin jäähtyä liemessään. Nosta broileri liemestä, siivilöi liemi. Revi broilerista lihat talteen, heitä nahka ja luut pois.
4. Valmista kanakeitto. Kuumenna uuni grillivastuksilla 220 asteeseen. Puolita sitruunat ja laita leikkauspinta ylöspäin pieneen uunivuokaan. Paahda uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sitruuna paahtuu pinnasta.
5. Keitä orzo tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.
6. Lämmitä kanaliemi kattilassa.
7. Pilko vihannekset. Leikkaa kurpitsa puolikkaiksi kiekoiksi ja poista siemenet. Jos käytät kesäkurpitsaa, puolita se pituussuunnassa, koverra lusikalla siemenet pois ja leikkaa 1 cm paloiksi. Pese mustakaali ja revi suupaloiksi. Lisää kurpitsat liemeen heti, muut vihannekset vasta lopuksi.
8. Purista sitruunoista mehu kulhoon. Vatkaa munat yksitellen mehuun, kunnes seos on sileää. Ota kauhalla noin 2 dl kuumaa lientä ja lisää sitä sitruunaseokseen muutama tilkka kerrallaan, sitten ohuena norona, koko ajan voimakkaasti vatkaten.
9. Kun kurpitsat ovat kypsiä, mausta kanaliemi suolalla. Lisää kanapalat, mustakaali (ja kesäkurpitsat). Kiehauta.
10. Alenna lämpöä niin, että keitto höyryää mutta ei kiehu. Lisää sitruunaseos keittoon ensin muutama tilkka kerrallaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen, sitten ohuena norona. 11. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Munat suurustavat liemen ja tekevät siitä silkkisen samean.
12. Tarkista lopuksi maku, mausta mustapippurilla ja kääntele orzo-pasta keittoon. Koristele kanakeitto tillillä ja oliiviöljytipoilla.

Vinkki: Voit keittää liemen edellisenä päivänä. Säilytä liemi ja kanan liha jääkaapissa erillisissä astioissa. Jos käytit tuorebroileria, voi liemen ja kanat myös pakastaa.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä

12.06.2024 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Marjaisat kesäkuplat – TOP 5 roseekuohuvat

27.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Roseeviini – roseeta vaaleanpunaisesta tumman pinkkiin

25.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä