Ainekset
Pikkelöity retikka:
200 g retikkaa
1 tl kuivattua chiliä myllystä
1 tl riisi- tai valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
½ tl suolaa
*
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
½ dl gochujang-chilitahnaa
½ dl sokeria
1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
1 tl seesamiöljyä
*
Nuudelit:
1 pkt (250 g) tattarinuudeleita (esim. Yotaka sobanuudeli)
1 rkl seesamiöljyä
*
Liha:
1 valkosipulinkynsi
300 g naudan sisä- tai ulkofileetä
2 rkl soijaa
3 kevätsipulia
2 rkl rypsiöljyä
1 tl sokeria
1 tl seesamiöljyä
*
Lisäksi:
1 l liha- tai kasvislientä
*
Tarjoiluun:
4 munaa kovaksi keitettynä
1 (nashi)päärynä
½ kurkku
kimchiä (esim. Pirkka Parhaat)
Valmistusohje
1. Valmista pikkelöity retikka. Kuori retikka ja leikkaa tulitikunohuiksi suikaleiksi. Laita kulhoon. Lisää chili, etikka, sokeri ja suola.
2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä chilitahnan, sokerin, seesaminsiementen ja öljyn kanssa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai enemmän öljyä, niin saat kastikkeesta notkeampaa.
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Huuhtele kylmän veden alla. Yhdistä nuudelit seesamiöljyn kanssa.
4. Tee liha. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Paista lihaa vokissa valkosipulin ja rypsiöljyn kanssa muutama minuutti. Lisää soija, kevätsipuli, sokeri ja seesamiöljy. Anna jäähtyä.
5. Kokoa annokset laittamalla kulhoihin nuudeleita, retikkaa, kastiketta ja lihaa. Kaada kulhoihin kylmää lihalientä. Viimeistele nuudelikeitto puolitetuilla kananmunilla, viipaloiduilla nashi-päärynällä ja kurkulla. Tarjoa kimchin kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi tarjota ruoan myös lämpimänä.