viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Korealainen jäinen nuudelikeitto

02.01.2020 Sanna Kekäläinen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Reetta Pasanen

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Jäinen nuudelikeitto? Korealaisten nuudelien tarjoilutapa on yllättävä, sillä kaikki aineet ovat kylmiä. Aasialainen kesäruoka helpottaa hellettä, mutta sopii mainiosti myös pakkaskeliin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Pikkelöity retikka:

200 g retikkaa

1 tl kuivattua chiliä myllystä

1 tl riisi- tai valkoviinietikkaa

1 tl sokeria

½ tl suolaa

*

Kastike:

2 valkosipulinkynttä

½ dl gochujang-chilitahnaa

½ dl sokeria

1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

1 tl seesamiöljyä

*

Nuudelit:

1 pkt (250 g) tattarinuudeleita (esim. Yotaka sobanuudeli)

1 rkl seesamiöljyä

*

Liha:

1 valkosipulinkynsi

300 g naudan sisä- tai ulkofileetä

2 rkl soijaa

3 kevätsipulia

2 rkl rypsiöljyä

1 tl sokeria

1 tl seesamiöljyä

*

Lisäksi:

1 l liha- tai kasvislientä

*

Tarjoiluun:

4 munaa kovaksi keitettynä

1 (nashi)päärynä

½ kurkku

kimchiä (esim. Pirkka Parhaat)

Valmistusohje

1. Valmista pikkelöity retikka. Kuori retikka ja leikkaa tulitikunohuiksi suikaleiksi. Laita kulhoon. Lisää chili, etikka, sokeri ja suola.
2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä chilitahnan, sokerin, seesaminsiementen ja öljyn kanssa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai enemmän öljyä, niin saat kastikkeesta notkeampaa.
3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Huuhtele kylmän veden alla. Yhdistä nuudelit seesamiöljyn kanssa.
4. Tee liha. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Paista lihaa vokissa valkosipulin ja rypsiöljyn kanssa muutama minuutti. Lisää soija, kevätsipuli, sokeri ja seesamiöljy. Anna jäähtyä.
5. Kokoa annokset laittamalla kulhoihin nuudeleita, retikkaa, kastiketta ja lihaa. Kaada kulhoihin kylmää lihalientä. Viimeistele nuudelikeitto puolitetuilla kananmunilla, viipaloiduilla nashi-päärynällä ja kurkulla. Tarjoa kimchin kanssa.

Vinkki: Voit halutessasi tarjota ruoan myös lämpimänä.

Viinisuositus

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,69 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä