Ainekset
2 elävää hummeria
1 dl kirkastettua voita*
1 dl silputtua basilikaa
4 dl silputtua lehtipersiljaa
Maldon-suolaa
valkopippuria myllystä
2 cl konjakkia
Valmistusohje
Paina hummerin panssaria kevyesti lämpimällä kädellä, kunnes hummeri rauhoittuu. Pidä hummeri tukevasti työlaudalla ja paina terävä puukko syvälle pyrstön ja pään taitekohtaan ja leikkaa nopeasti hummeri puoliksi pituussuuntaan. Säilytä panssarit yhtenäisinä täyttämistä varten.
Poista pyrstöstä suoli. Kaavi pääosan panssareista kaikki sisältö kulhoon. Irrota panssarin tyvestä jalat saksineen ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Riko jalat ja sakset ja kaiva liha panssareista hummerinpuolikkaiden tyhjään päänkoloon. Laita yrttisilput kulhoon hummerin lihojen ja lämpimän voisulan kanssa. Sekoita hyvin ja mausta seos konjakilla, pippurilla ja suolalla. Tarkista maku.
Sivele seos tasaisesti hummerinpuolikkaiden päälle. Nosta hummerit 240-asteiseen uuniin ja kypsennä niitä noin 4–5 minuuttia. Herkuttele heti!
*(Sulata voi kattilassa, anna heran laskeutua kattilan pohjalle ja käytä vain päällä oleva kirkas voi)