Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
35 min
*
4 sydänsalaattia (endiivi)
8 vihreää parsaa
1/2 dl granaattiomenavinegrettiä (linkki ohjeeseen alla punaisella)
1 (noin 1 kg) siika tai kuha avattuna ja suomustettuna
1-2 rkl oliiviöljyä
1 1/2 rkl suolaa
*
Oregano-sitruskastike:
1 iso salottisipuli
1 dl oliiviöljyä
noin 1/2 dl (10 g) tuoretta oreganoa hienonnettuna
1 rkl pieniä kapriksia hienonnettuna
1 sitruuna (mehua ja kuorta)
suolaa
*
Koristeluun:
4 vartta lehtipersiljaa
4 vartta tilliä
Valmistusohje
1. Valmista oregano-sitruskastike. Kuori ja hienonna salottisipuli pieneksi kuutioksi, lisää oliiviöljyn sekaan.
2. Raasta puolet sitruunan kuoresta ja purista sitruunasta 3 rkl mehua. Sekoita kuoriraaste, mehu, oregano, kaprikset ja suola öljyyn ja anna maustua.
3. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa parsan varresta puumainen alaosa pois. Valele salaatit ja parsat granaattiomenavinegretillä ja jätä maustumaan.
4. Ota kala lämpenemään 5 min ennen grillausta. Leikkaa kalan nahkaan molemmille puolille ohuet viillot. Voitele kala oliiviöljyllä. Suolaa kala molemmin puolin hyvin. Suolaa saa olla runsaasti, jotta se imey-tyy nahan läpi.
5. Grillaa kalaa kuumassa hiilloksessa noin 6 minuuttia per puoli. Grillin kuumuus vaikuttaa kypsennysaikaan. Varo kypsentämästä liikaa, jotta kala ei kuivu. Nosta kala grillistä ja anna vetäytyä muutaman minuutin.
6. Nosta grilliin myös salaatit ja parsat. Grillaa kasviksiin kunnon väri mutta jätä rapsakoiksi
7. Asettele kala ja vihannekset lautaselle, viimeistele oregano-sitruskastikkeella ja yrteillä.
Vinkki: Tarkasta kalan kypsyys painamalla pieni veitsi selkäevän kohdalta kalan sisään, nosta hieman lihaa näkyviin ja näet onko kala vielä raakaa vai sopivan mehukasta. Muista, että kala kypsyy vielä hiukan vetäytyessään.