Ainekset
10 min
gluteeniton, kasvis, munaton
*
5 dl babypinaatinlehtiä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2 dl rakuunaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
2 dl maustamatonta bulgarian jogurttia
2 rkl limettimehua
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
2. Hienonna pinaatinlehdet, persilja ja rakuuna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
3. Sekoita kaikki dipin ainekset kulhossa. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla ja suolalla. Anna maustua kylmässä puolisen tuntia.
4. Tarjoa kesän kasviksien, ohuiden parsojen, porkkanoiden, kurkun ja retiisien kanssa. Kokeile dipata myös paahdettua leipää.
Vinkki: Yllätä vieraasi tahnabaarilla. Tarjoa pinaatti-yrtti-limettidipin lisäksi porkkanahummusta ja tryffelitahnaa.