Ainekset
1 kg kiinteitä perunoita (esim. Siikli)
suolaa
1 punasipuli
1 sitruunan kuori ja mehu
1 rku tuoretta tilliä
1 dl öljyä
2 rkl vaahterasiirappia
1 prk (350/180 g) oliiveja
200 g fetajuustoa
Valmistusohje
1. Pese perunat. Keitä ne napakan kypsiksi suolatussa vedessä.
2. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi Rutistele punasipuliviipaleita käsissä, jotta ne pehmenevät vähän.
3. Pese sitruuna. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu suoraan isoon tarjoilukulhoon. Lisää sipuli kulhoon marinoitumaan.
4. Kaada perunoista vesi. Kun perunat ovat jäähtyneet sen verran, että voit tarttua niihin käsin, kuori ja paloittele ne.
5. Nypi osa tillinoksista, hienonna loput varsineen. Lisää kulhoon hienonnettu tilli, öljy, vaahterasiirappi, ½ tl suolaa ja paloitellut perunat. Sekoita varovasti.
6. Lisää kulhoon lopuksi valutetut oliivit, murennettu feta ja tillinoksat. Sekoita.
Viinisuositus
Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2020
Alkon tuotenro 1: