viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kirkas kalakeitto ja paahdettua kuhaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Lisää kattilaan oliiviöljy ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi. Leikkaa fenkoli suikaleiksi ja lisää suikaleet kattilaan yhdessä tomaattien kanssa. Anna kasvisten kuumentua sekoittaen. Lisää joukkoon kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes fenkolit ovat lähes kypsiä. Leikkaa kuhafilee neljään osaan ja mausta palat suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paahda fileepalojen nahkapuoli rapeaksi pinnoitetulla pannulla kirkastetussa voissa. Leikkaa turska- […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

150 g suomustettua kuhafileetä

3 rkl kirkastettua voita

100 g ruodotonta ja nahatonta turskaa (tai esimerkiksi siikaa)

100 g ruodotonta ja nahatonta lohta

1 silputtu salottisipuli

2 rkl oliiviöljyä

1 fenkoli

20 kirsikkatomaattia

1,5 l hyvää kalalientä

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Lisää kattilaan oliiviöljy ja kuullota sipulisilppu pehmeäksi. Leikkaa fenkoli suikaleiksi ja lisää suikaleet kattilaan yhdessä tomaattien kanssa. Anna kasvisten kuumentua sekoittaen. Lisää joukkoon kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes fenkolit ovat lähes kypsiä. Leikkaa kuhafilee neljään osaan ja mausta palat suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paahda fileepalojen nahkapuoli rapeaksi pinnoitetulla pannulla kirkastetussa voissa. Leikkaa turska- ja lohifileet 2 cm:n kuutioiksi ja lisää ne kuumaan liemeen. Nosta päälle kuhafileet nahkapuoli ylöspäin ja anna keiton kiehahtaa. Mausta keitto pippurilla ja suolalla.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kaupunkilaisesta viininviljelijäksi

29.01.2025 Teksti: Pihla Hintikka Kuvitus: Tuomas Kärkkäinen

Annika Arolainen: ”Kokin työ on unelmieni täyttymys”

28.01.2025 Teksti: Paula Kultanen Ribas Kuvat: Miikka Pirinen

Ruokaretkeilijän Dublin

28.01.2025 Teksti Mikko Takala Kuvat Tommi Anttonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä