Ainekset
Kirjolohi:
600 g lohta
2 rkl oliiveja
2 rkl oliiviöljyä
3 oksaa rakuunaa
yhden sitruunan kuori
suolaa
*
Tarjoiluun:
rakuunaa
tilliä
oliivia
*
Rakuunaperunat ja fenkoli:
500 g perunaa (siikli)
1 banaanishalottisipuli
50 g voita
100 g smetanaa
sitruunanmehua
suolaa
10 oksaa rakuuna
100 g fenkolin varsia
*
Rakuuna-kermaviilikastike:
10 oksaa rakuunaa
2 rkl rypsiöljyä
200 g kermaviiliä
1 tl sinappia
1 rkl sitruunanmehua
suolaa
Valmistusohje
Kirjolohi
Valmistusaika 25 min
1. Fileoi lohi nahattomaksi ja leikkaa annospaloiksi.
2. Laita vakuumipussiin lohet, oliivit, oliiviöljy, rakuuna, sitruunan kuori ja suolaa.
3. Kypsennä sirkulaattorissa 37,6-asteessa 18 min.
4. Avaa pussi ja grillaa lohen pinta.
5. Tarjoa lohi rakuunaperunoiden ja rakuuna-kermaviilikastikkeen kera. Koristele annos rakuunalla, tillillä ja oliiveilla.
Vinkki! Jos sinulla ei ole sirkulaattoria, laita noin 1 litra oliiviöljyä kattilaan. Kuumenna 39 asteeseen (käytä mittaria). Älä anna öljyn lämpötilan nousta yli 40 asteeseen! Lisää öljyyn sitruunan kuori, rakuuna ja suolatut kirjolohipalat. Kypsennä 39 asteessa noin 20–25 minuuttia. Nostele kirjolohet varovasti öljystä ja kuivaa talouspaperilla. Grillaa lohen pinta.
Rakuunaperunat ja fenkoli
Valmistusaika 25 min
1. Kuori perunat ja leikkaa ne 1 x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
2. Keitä perunakuutioita kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 10 min. Huuhtele perunat kylmässä vedessä ja kuivaa.
3. Hienonna sipuli. Sulata puolet voista pannulla ja freesaa sipulit.
4. Lisää perunakuutiot sekä smetana. Kiehauta.
5. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla. Lisää joukkoon lopuksi hienonnettu rakuuna.
6. Leikkaa fenkolin vihreät varsiosat noin 5 sentin kokoisiksi paloiksi.
7. Ryöppää varret kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia.
8. Nosta fenkolit keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan.
9. Sulata loppu voi pannulla.
10. Ruskista fenkolit ja mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Tarjoile rakuunaperunat ja fenkoli kirjolohen kanssa.
Rakuuna-kermaviilikastike
Valmistusaika 10 min
1. Laita rakuuna ja öljy kulhoon. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Siivilöi.
2. Sekoita kermaviili, sinappi sitruunanmehu, suola ja rakuunaöljy keskenään. Tarkista maku.