Kesäkurpitsarieskat ja tofuskagen

Kesäkurpitsarieskat & tofuskagen

Kesäkurpitsarieskat ja tofuskagen valmistuu kätevästi kesäkurpitsapastan jämistä. Kaada lasiin suositusviiniä!

35 min
servings 4 annosta

15.08.2023 reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Kesäkurpitsarieskat:

2 ½ dl eilen paistettua kesäkurpitsa-sipuliseosta (ohje Kesäkurpitsapastassa)

2 dl paksua soijajogurttia

½ suolaa

3 dl vehnäjauhoja + jauhoja taputteluun  

*

Tofuskagen:

1 pkt (250 g) kiinteää tofua 

1 prk (50 g/35 g) pieniä kapriksia

1 pieni punasipuli

1 sitruunan kuoriraaste

2 rkl sitruunamehua

1 ½ dl vegemajoneesia

1 dl paksua (soija)jogurttia

½ dl hienonnettua tilliä

1/6 tl suolaa

pari kierrosta mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Leikkaa tofu kolmeen osaan, kääri puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja jätä leikkuulaudan alle kuivumaan. Valuta kaprikset.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita punasipulin joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu, jätä marinoitumaan hetkeksi.
3. Murenna tofu kulhoon. Lisää muut skagenin ainekset, sekoita ja nosta jääkaappiin maustumaan.
4. Sekoita rieskojen ainekset kulhossa. Nosta uunipellille 9 nokaretta, ei tarvitse jättää välejä. Ripottele nokareiden pinnalle jauhoa ja taputtele ne tasaisiksi rieskoiksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada ruskeita pilkkuja. Käännä rieskat nurinpäin ja paista vielä noin 5 minuuttia.
5. Tarjoile kesäkurpitsarieskat tofuskagenin kanssa.

Viinisuositus

*Kesäkurpitsapastan reseptin löydät täältä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla