Reseptit

Kesäkurpitsapizza

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Pizzan himoon. Valmista alle puolessa tunnissa kesäkurpitsapizza, joissa tomaattikastikkeen korvaa yrteillä maustettu tuorejuusto.

Ainekset

1 (125 g) mozzarellapallo

1 dl yrttejä hienonnettuna (esim. oregano, ruohosipuli, salvia)

1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

1 kesäkurpitsa

4 isoa rieskaa (esim. Fazer Street Food Wrap)

ripaus mustapippuria

2 rkl oliiviöljyä

salvianlehtiä

Valmistusohje

  1. Valuta mozzarellasta neste pois ja pilko juusto pieniksi kuutioiksi.
  2. Hienonna yrtit ja sekoita ne tuorejuustoon.
  3. Leikkaa kesäkurpitsasta ohuen ohuita lastuja. Käytä apuna juustohöylää tai mandoliiniterää.
  4. Nosta ohuet rieskat uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä niille tuorejuusto. Ripottele mozzarellapalat pohjien päälle. Asettele päälle seuraavaksi kesäkurpitsaviipaleet, rouhi mustapippuria ja valuta oliiviöljyä pizzoille. Laita päälle muutama salvianlehti.
  5. Paista pizzoja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä.
  6. Valuta kuumien pizzojen päälle vielä vähän oliiviöljyä ja koristele salvianlehdillä.

Viinisuositus

OttoBucce Piemonte Rosso 2016

408087, Alkon tuotesivu
Punaviini / DOC Piemonte / Italia
Dezzani
Albarossa, Barbera, Bonarda, Cabernet, Cabernet Sauvignon, Dolcetto, Freisa, Merlot, Syrah
10,59 € (0,75 l)
Soveltuu vegaaneille
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Makeaksi grillattu pizza

Munaton Leivonnainen