viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kesäkurpitsapasta
Reseptit

Kesäkurpitsapasta

15.08.2023 reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

time Created with Sketch.
60 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Sesongin kesäkurpitsoista valmistettu pasta ei kaipaa seurakseen kuin lasin hyvää viiniä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 1 ½ kg kesäkurpitsaa

2 salottisipulia

4 rkl öljyä

300 g spagettia

3 valkosipulinkynttä

1 sitruunan kuoriraaste

1 prk (2 dl) kaurakermaa

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 rkl sitruunamehua

n. 1 dl pastan keitinvettä

½ dl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja valuta sitä hetki siivilässä. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää kesäkurpitsa ja sipuli. Hauduta, kunnes kesäkurpitsa on muhjaantunut ja alkaa tarttua pannuun kiinni, noin 40 minuuttia. Pakkaa 2 ½ dl kesäkurpitsa-sipuliseosta rasiaan ja nosta jääkaappiin (jos haluat valmistaa kesäkurpitsarieskoja). Käytä loput pastaan.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota hieman keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista.
4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota valkosipulia muutama minuutti sekoitellen. Lisää sitruunankuori ja sekoittele hetki. Lisää kesäkurpitsa-sipuliseos ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna.
5. Lisää pannulle valutettu spagetti, sitruunamehu ja 1 dl pastan keitinvettä. Sekoita voimakkaasti. Viimeistele kesäkurpitsapasta mintulla ja tarjoile heti.

Viinisuositus

Bernard-Massard Cuvèe Organic Brut

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Luxemburg
16,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kesäkurpitsarieskat & tofuskagen

time Created with Sketch.
35 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä