Ainekset
n. 1 ½ kg kesäkurpitsaa
2 salottisipulia
4 rkl öljyä
300 g spagettia
3 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuoriraaste
1 prk (2 dl) kaurakermaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl sitruunamehua
n. 1 dl pastan keitinvettä
½ dl hienonnettua minttua
Valmistusohje
1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja valuta sitä hetki siivilässä. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää kesäkurpitsa ja sipuli. Hauduta, kunnes kesäkurpitsa on muhjaantunut ja alkaa tarttua pannuun kiinni, noin 40 minuuttia. Pakkaa 2 ½ dl kesäkurpitsa-sipuliseosta rasiaan ja nosta jääkaappiin (jos haluat valmistaa kesäkurpitsarieskoja). Käytä loput pastaan.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota hieman keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista.
4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota valkosipulia muutama minuutti sekoitellen. Lisää sitruunankuori ja sekoittele hetki. Lisää kesäkurpitsa-sipuliseos ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna.
5. Lisää pannulle valutettu spagetti, sitruunamehu ja 1 dl pastan keitinvettä. Sekoita voimakkaasti. Viimeistele kesäkurpitsapasta mintulla ja tarjoile heti.