Kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsapasta

Sesongin kesäkurpitsoista valmistettu pasta ei kaipaa seurakseen kuin lasin hyvää viiniä.

60 min
servings 4 annosta

15.08.2023 reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

n. 1 ½ kg kesäkurpitsaa

2 salottisipulia

4 rkl öljyä

300 g spagettia

3 valkosipulinkynttä

1 sitruunan kuoriraaste

1 prk (2 dl) kaurakermaa

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 rkl sitruunamehua

n. 1 dl pastan keitinvettä

½ dl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja valuta sitä hetki siivilässä. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää kesäkurpitsa ja sipuli. Hauduta, kunnes kesäkurpitsa on muhjaantunut ja alkaa tarttua pannuun kiinni, noin 40 minuuttia. Pakkaa 2 ½ dl kesäkurpitsa-sipuliseosta rasiaan ja nosta jääkaappiin (jos haluat valmistaa kesäkurpitsarieskoja). Käytä loput pastaan.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota hieman keitinvettä talteen ennen pastan valuttamista.
4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Kuullota valkosipulia muutama minuutti sekoitellen. Lisää sitruunankuori ja sekoittele hetki. Lisää kesäkurpitsa-sipuliseos ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna.
5. Lisää pannulle valutettu spagetti, sitruunamehu ja 1 dl pastan keitinvettä. Sekoita voimakkaasti. Viimeistele kesäkurpitsapasta mintulla ja tarjoile heti.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla