Ainekset
4 annosta
gluteeniton
valmistusaika 30 min
*
1 nippu vihreää parsaa
vettä
suolaa
4 retiisiä
4 munaa
2 l vettä
1,4 dl väkiviinaetikkaa
suolaa
2 ruukkua salaattia (esim. rucola ja salanova)
100 g gorgonzola-juustoa
mustapippuria
*
Sitruunavinaigrette:
1 (luomu)sitruuna
1/2 dl neitsytoliiviöljyä
1/4 dl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois. Keitä suolalla maustetussa runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes parsat on rapsakoita.
2. Jäähdytä parsat jäävedessä, jotta kypsyminen loppuu. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi jääveteen.
3. Valmista uppomunat. Mittaa vesi, etikka ja ripaus suolaa kattilaan. Lämmitä lähes kiehuvaksi. Riko muna kahvikuppiin. Pyöräytä veteen kierre ja kaada muna varovasti veteen. Tee samoin lopuille munille. Kypsennä 2-3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla liinalle valumaan.
4. Revi salaatit kulhoon. Leikkaa parsat pitkittäin halki ja lisää valutettujen retiisien kanssa salaattiin.
5. Valmista sitruunavinaigrette. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää loput ainekset, sekoita. Kaada sitruunavinaigrette kulhoon salaatin sekaan.
5. Nostele parsasalaatti lautasille, murustele päälle gorgonzola. Aseta uppomuna salaatin päälle. Rouhaise mustapippuria myllystä.