Ainekset
400 g karitsan ulkofileetä
2 rkl tummaa seesamiöljyä
sormisuolaa
hapanjuurileipäviipaleita
*
Marinadi:
1 dl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
5 cm pala hienonnettua inkivääriä
1 limetin kuoriraaste ja mehu
*
Kesäkaalislaw:
250 g kesäkaalia ohuina suikaleina
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 nippu (n. 150 g) retiisejä ohuina siivuina
2 kevätsipulia hienonnettuna
1/2–1 punaista chiliä hienonnettuna
1 ruukku korianterinlehtiä
2 rkl mustia tai paahdettuja vaaleita seesaminsiemeniä
*
Lipstikka-aioli:
1 dl majoneesia
1 dl lipstikkaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienoksi raastettuna
1 rkl sitruunan mehua
1/4 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Paista karitsanfileitä seesamiöljyssä noin 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes liha on saanut kauniin paistovärin.
2. Sekoita marinadiainekset kulhossa. Pyörittele fileet marinadissa ja anna lihan maustua pari tuntia tai yön yli.
3. Mittaa kaalisuikaleiden joukkoon etikka ja öljy. Sekoita käsin, jotta maut imeytyvät kaalisuikaleisiin. Lisää loput slaw-ainekset ja sekoita hyvin. Voit tehdä myös slaw’n valmiiksi edellisenä päivänä.
4. Sekoita majoneesiainekset huolellisesti kulhossa.
5. Leikkaa marinoitunut liha ohuiksi siivuiksi ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
6. Grillaa hapanjuurileipäviipaleet rapeiksi trangialla tai laavun grillipaikalla. Voitele leivät lipstikka-aiolilla, nosta päälle keot kesäkaalislaw’ta ja viimeistele karitsanfileesiivuilla.
Vinkki:
Jos haluat lisää makua marinadiin, murskaa valkosipuli, chili, inkivääri sekä limetin kuoriraaste ja mehu morttelissa.