viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Karitsatoast
Reseptit

Kesäinen karitsatoast

13.06.2023 Reseptit Linnea Vihonen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Linnea Vihonen vie retkikokkaamisen uudelle tasolle. Avotulella valmistetuissa eväissä yhdistyvät vaivattomuus ja kotimaisten raaka-aineiden magiikka.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g karitsan ulkofileetä 

2 rkl tummaa seesamiöljyä 

sormisuolaa

hapanjuurileipäviipaleita

*

Marinadi:

1 dl soijakastiketta

2 rkl riisiviinietikkaa

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 punainen chili hienonnettuna

5 cm pala hienonnettua inkivääriä 

1 limetin kuoriraaste ja mehu

*

Kesäkaalislaw:

250 g kesäkaalia ohuina suikaleina

3 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

1 nippu (n. 150 g) retiisejä ohuina siivuina

2 kevätsipulia hienonnettuna

1/2–1 punaista chiliä hienonnettuna

1 ruukku korianterinlehtiä

2 rkl mustia tai paahdettuja vaaleita seesaminsiemeniä

*

Lipstikka-aioli:

1 dl majoneesia

1 dl lipstikkaa hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienoksi raastettuna

1 rkl sitruunan mehua

1/4 tl hienoa merisuolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Paista karitsanfileitä seesamiöljyssä noin 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes liha on saanut kauniin paistovärin.
2. Sekoita marinadiainekset kulhossa. Pyörittele fileet marinadissa ja anna lihan maustua pari tuntia tai yön yli.
3. Mittaa kaalisuikaleiden joukkoon etikka ja öljy. Sekoita käsin, jotta maut imeytyvät kaalisuikaleisiin. Lisää loput slaw-ainekset ja sekoita hyvin. Voit tehdä myös slaw’n valmiiksi edellisenä päivänä.
4. Sekoita majoneesiainekset huolellisesti kulhossa.
5. Leikkaa marinoitunut liha ohuiksi siivuiksi ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
6. Grillaa hapanjuurileipäviipaleet rapeiksi trangialla tai laavun grillipaikalla. Voitele leivät lipstikka-aiolilla, nosta päälle keot kesäkaalislaw’ta ja viimeistele karitsanfileesiivuilla.

Vinkki:

Jos haluat lisää makua marinadiin, murskaa valkosipuli, chili, inkivääri sekä limetin kuoriraaste ja mehu morttelissa.

Viinisuositus

Zenato Alanera Rosso Veronese 2018

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
13,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Alkuruoka

Munakoisoleipä

time Created with Sketch.
1 h + sillin tekeytyminen h
Kasvisruoka

Lue lisää

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Viinilehden terassiopas 2024: 70 x kiehtova terassi

03.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä