Ainekset
300 g tuoreita sinisimpukoita
1,5 l kanalientä
5 dl kuivaa valkoviiniä
1 porkkana kuutioituna
pala selleriä kuutioituna
3 pientä salottisipulia silputtuna
0,5 dl oliiviöljyä
4 murskattua valkosipulin kynttä
2 tuoretta timjaminoksaa
1 laakerinlehti
ripaus tuoretta punaista chiliä silputtuna
Valmistusohje
Pese simpukan panssarit huolellisesti kylmän juoksevan veden alla. Kuullota sipulit ja juurekset kattilassa oliiviöljyn kanssa. Lisää kanaliemi, valkoviini, mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla, välillä kauhalla käännellen noin 5- 7 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät kiehutettaessa aukea. Siivilöi liemi ja pidä simpukat kuumina kannen alla. Tarkista liemen mausteet ja suola. Halutessasi voit lisätä esimerkiksi kermaa, currya ja yrttejä.