viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Keitetyt sinisimpukat

26.06.2012 Antti Vahtera

Pese simpukan panssarit huolellisesti kylmän juoksevan veden alla. Kuullota sipulit ja juurekset kattilassa oliiviöljyn kanssa. Lisää kanaliemi, valkoviini, mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla, välillä kauhalla käännellen noin 5- 7 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät kiehutettaessa aukea. Siivilöi liemi ja pidä simpukat kuumina […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g tuoreita sinisimpukoita

1,5 l kanalientä

5 dl kuivaa valkoviiniä

1 porkkana kuutioituna

pala selleriä kuutioituna

3 pientä salottisipulia silputtuna

0,5 dl oliiviöljyä

4 murskattua valkosipulin kynttä

2 tuoretta timjaminoksaa

1 laakerinlehti

ripaus tuoretta punaista chiliä silputtuna

Valmistusohje

Pese simpukan panssarit huolellisesti kylmän juoksevan veden alla. Kuullota sipulit ja juurekset kattilassa oliiviöljyn kanssa. Lisää kanaliemi, valkoviini, mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää simpukat kiehuvaan liemeen ja keitä kannen alla, välillä kauhalla käännellen noin 5- 7 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät kiehutettaessa aukea. Siivilöi liemi ja pidä simpukat kuumina kannen alla. Tarkista liemen mausteet ja suola. Halutessasi voit lisätä esimerkiksi kermaa, currya ja yrttejä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Australia ja Uusi-Seelanti viinilaseissa Lontoossa

05.02.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Siren

Wynssin Sarah Pidgeon ja punaisen maan taika

04.02.2025 Teksti: Iina Thieulon Kuva: Wynns Coonawarra Estate

5 x uudet oranssiviinit

30.01.2025 Teksti: Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä