Ainekset
30–40 rapua
6 l vettä
240 g (2 dl) karkeaa suolaa
3 sokeripalaa
1 iso puntti kruunutilliä
*
Tarjoiluun:
paahtoleipää
tillisilppua
voita
Valmistusohje
1. Varaa rapujen keittämiseen noin 10 litran vetoinen kattila. Tarkista, että ravut ovat eläviä. Huuhtele ne hyvin. Jaa tillipuntti kolmeen nippuun.
2. Mittaa vesi, suola ja sokeri kattilaan. Lisää veteen yksi tillinippu ja keitä 5–10 minuuttia. Poista tilli.
3. Lisää ravut kiehuvaan veteen yhdessä erässä. Painele ravut reikäkauhalla veteen. Lisää päälle uusi tillinippu.
4. Keitä rapuja niiden koon mukaan 8–10 minuuttia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.
5. Poista tillit keitinvedestä. Lisää veteen kolmas tillinippu ja nosta ravut liemineen jäähtymään mahdollisimman viileään paikkaan. Hyvä konsti on nostaa kattila kylmällä vedellä täytettyyn altaaseen, ammeeseen tai saaviin ja lisätä veteen kylmävaraajia. Vettä ja varaajia on hyvä vaihtaa jäähtymisen aikaa pari kertaa.
6. Pakkaa jäähtyneet ravut keitinliemineen pienempiin astioihin ja siirrä jääkaappiin.
7. Tarjoa ravut viileinä, ei jääkylminä, 6–12 tuntia keittämisen jälkeen. Ravut säilyvät jääkaapissa 2 vrk. Varaa rapupöytään juureen paahtoleipää, voita ja runsaasti tillisilppua.
Viinisuositus, pikku pullo
Villa Maria Private Bin Organic Sauvignon Blanc 2020
Alkon tuotenro 1:
8,99 €
0,375 l
Edullinen ostos
Viinisuositus, isompi pullollinen
Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018
Alkon tuotenro 1: