Ainekset
2 tuoretta hummeria, à 400–500 g
4 l vettä
100 g suolaa
Hummeriliemi
hummerin kuoria murskattuina
1 porkkana
pieni pala juuriselleriä
2 salottisipulia
1 pieni fenkoli
2 rkl tomaattipyreetä
3 l vettä
valkopippuria
suolaa
Kastikkeet keitetylle hummerille
Rhode Island
2 dl smetanaa
1 tl Dijon-sinappia
1 tl chilikastiketta
1 tl paprikajauhetta
4 tippaa tabascoa
1 rkl viskiä
valkopippuria
suolaa
Valkosipulimajoneesi
2 dl majoneesia
2 rkl maustekurkkulientä
2 murskattua valkosipulinkynttä
valkopippuria
suolaa
Valmistusohje
Mittaa vesi ja suola kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää elävät hummerit yksitellen kiehuvaan veteen ja keitä niitä 16 minuuttia. Jäähdytä hummerit omassa liemessään kattilassa. Älä koske liemeen sormin, vain puhtaalla reikäkauhalla. Voit säilyttää hummereita omassa liemessään jääkaappikylmänä ainakin vuorokauden.
Irrota panssarin tyvestä koko jalka saksineen. Riko jalat ja sakset ja kaiva liha panssareista. Halkaise hummeri kahtia ja poista suoli pyrstöstä. Tarjoa hummerit kastikkeiden ja hyvän paahdetun leivän kanssa.
Muista ottaa hummerien panssarit talteen lientä varten herkuttelun jälkeen. Liemestä saa keitot ja kastikkeet!
Hummeriliemi
Huuhtele hummerin kuoret ja kuivaa ne hyvin. Nosta kuoret uunipellille ja paahda ne 100-asteisessa uunissa rutikuiviksi eli tunnin verran. Puhdista ja kuutioi juurekset ja kuullota ne kattilassa vähässä öljyssä. Lisää tomaattipyree ja hummerin kuoret ja anna kuumentua sekoittaen. Lisää joukkoon vesi ja anna kiehua noin 30 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja peitä se tiukasti kelmulla. Anna jäähtyä. Kaada liemi siivilän läpi toiseen kattilaan. Mausta liemi pippurilla ja ripauksella suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytetyn liemen voi pakastaa.
Kastikkeet keitetylle hummerille
Rhode Island
Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa tasaisen kuohkeaksi kastikkeeksi. Tarkista lopuksi suola.
Valkosipulimajoneesi
Sekoita majoneesiin maustekurkkuliemi ja murskatut valkosipulit. Mausta majoneesi valkopippurilla ja suolalla.