viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kateenkorva-voitaikinavannike

26.06.2012 Antti Vahtera

Mikäli käytät valmistaikinaa, älä kauli sitä. Leikkaa taikinasta esim. vesilasia muottina käyttäen 20 pohjaa. Leikkaa niistä 16:sta pienemmällä lasilla keskiosa pois, jolloin jää 16 voitaikinarengasta. Voitele jäljelle jääneet neljä kokonaista pohjaa kananmunalla ja nosta niiden päälle 4 kerrosta taikinarenkaita voidellen renkaiden välit. Työnnä hammastikut kerroksien läpi, jotta vannikkeet pysyvät koossa uunissa. Laita kuhunkin vannikkeeseen 3 […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 500 g lehtevää voitaikinaa

1 muna

Täyte

n.500 g kateenkorvaa

1 salottisipuli

1 rkl voita

200 g tuoreita herkkusieniä

100 g vihreitä kivettömiä oliiveja

2 dl kuohukermaa

silputtua persiljaa ja ruohosipulia

mustapippuria

Valmistusohje

Mikäli käytät valmistaikinaa, älä kauli sitä. Leikkaa taikinasta esim. vesilasia muottina käyttäen 20

pohjaa. Leikkaa niistä 16:sta pienemmällä lasilla keskiosa pois, jolloin jää 16 voitaikinarengasta.

Voitele jäljelle jääneet neljä kokonaista pohjaa kananmunalla ja nosta niiden päälle 4 kerrosta

taikinarenkaita voidellen renkaiden välit. Työnnä hammastikut kerroksien läpi, jotta vannikkeet pysyvät koossa uunissa. Laita kuhunkin vannikkeeseen 3 tikkua. Paista vannikkeita 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Täyte

Laita huuhdotut, raa’at kateenkorvat hetkeksi kiehuvaan veteen. Kaada vesi pois ja poista kalvot. Kaada kattilaan uusi vesi (n. 2 l) ja keitä kateenkorvia n. 15 – 20 min. Nosta kateenkorvat vedestä, jäähdytä ja leikkaa kuutioiksi. Silppua sipuli ja kuullota voissa. Lisää puolitetut tai neljään osaan leikatut sienet sekä viipaloidut oliivit. Lisää joukkoon kateenkorvat, kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Lisää yrtit ja mausta pippurilla sekä tarkista suola.

Lisää muhennosta kuumien voitaikinavannikkeiden sisään.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viini & Ruoka 2024 – Viinilehden toimituksen messutärpit

16.10.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä