Ainekset
n. 500 g lehtevää voitaikinaa
1 muna
Täyte
n.500 g kateenkorvaa
1 salottisipuli
1 rkl voita
200 g tuoreita herkkusieniä
100 g vihreitä kivettömiä oliiveja
2 dl kuohukermaa
silputtua persiljaa ja ruohosipulia
mustapippuria
Valmistusohje
Mikäli käytät valmistaikinaa, älä kauli sitä. Leikkaa taikinasta esim. vesilasia muottina käyttäen 20
pohjaa. Leikkaa niistä 16:sta pienemmällä lasilla keskiosa pois, jolloin jää 16 voitaikinarengasta.
Voitele jäljelle jääneet neljä kokonaista pohjaa kananmunalla ja nosta niiden päälle 4 kerrosta
taikinarenkaita voidellen renkaiden välit. Työnnä hammastikut kerroksien läpi, jotta vannikkeet pysyvät koossa uunissa. Laita kuhunkin vannikkeeseen 3 tikkua. Paista vannikkeita 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Täyte
Laita huuhdotut, raa’at kateenkorvat hetkeksi kiehuvaan veteen. Kaada vesi pois ja poista kalvot. Kaada kattilaan uusi vesi (n. 2 l) ja keitä kateenkorvia n. 15 – 20 min. Nosta kateenkorvat vedestä, jäähdytä ja leikkaa kuutioiksi. Silppua sipuli ja kuullota voissa. Lisää puolitetut tai neljään osaan leikatut sienet sekä viipaloidut oliivit. Lisää joukkoon kateenkorvat, kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Lisää yrtit ja mausta pippurilla sekä tarkista suola.
Lisää muhennosta kuumien voitaikinavannikkeiden sisään.