viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Tattiragout
Yleinen

Kasvis-tattiragôut ja basilikapasta

15.08.2018 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Kasvis-tattiragôut ja basilikapasta ovat herkku, jotka vievät kielen mennessään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis

*

1 keltasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 dl tuoreita tatteja hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

1 (luomu)porkkana

1 varsisellerin varsi

2 rkl tomaattipyreetä

1 prk (400 g) tomaattimurskaa

2 dl punaviiniä

2 dl kasvislientä

4 oksaa tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)

1/2 tl sokeria

1/2 tl hienoa merisuolaa

ripaus mustapippuria

ripaus kuivattua chiliä

*

Basilikapasta:

1 nipppu tai ruukku basilikaa

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 tl hienoa merisuolaa

8-10 nipppua Pappardelle-pastaa

1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna

1 dl pecorino-juustoraastetta

tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Paista tattikuutiot kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Siirrä sienet sivuun odottamaan.
3. Kuullota sipulit miedolla lämmöllä öljyssä noin 5 minuuttia.
4. Leikkaa porkkana ja selleri pieniksi kuutioiksi ja lisää ne sipuleiden joukkoon. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia keskilämmöllä.
5. Nosta lieden lämpötilaa hetkeksi. Lisää joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska, viini ja viimeisenä kasvisliemi. Kiehauta.
6. Lisää joukkoon yrtit, mausteet ja tatit. Hauduta kastiketta vähintään 15 minuuttia.
7. Kastikkeen hautuessa, valmista pasta. Ryöppää basilikan lehtiä pari sekuntia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä nopeasti kylmän veden avulla. Purista basilikasta vesi pois.
8. Soseuta basilika, öljy ja suola tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai suolaa.
9. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
10. Valuta kypsä pasta ja mausta basilikaöljyllä.
11. Ripottele pastan päälle raastettua juustoraastetta, paahdettuja pinjansiemeniä ja basilikanlehtiä.

Vinkki:
Nauti basilikapasta kasvis-tattiragout’n tai pariloidun vasikanmaksan kanssa tai sellaisenaan.

Viinisuositus:

Sartori Regolo 2015

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
17,06 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä