viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Tattiragout
Yleinen

Kasvis-tattiragôut ja basilikapasta

15.08.2018 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Kasvis-tattiragôut ja basilikapasta ovat herkku, jotka vievät kielen mennessään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis

*

1 keltasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 dl tuoreita tatteja hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

1 (luomu)porkkana

1 varsisellerin varsi

2 rkl tomaattipyreetä

1 prk (400 g) tomaattimurskaa

2 dl punaviiniä

2 dl kasvislientä

4 oksaa tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)

1/2 tl sokeria

1/2 tl hienoa merisuolaa

ripaus mustapippuria

ripaus kuivattua chiliä

*

Basilikapasta:

1 nipppu tai ruukku basilikaa

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 tl hienoa merisuolaa

8-10 nipppua Pappardelle-pastaa

1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna

1 dl pecorino-juustoraastetta

tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Paista tattikuutiot kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Siirrä sienet sivuun odottamaan.
3. Kuullota sipulit miedolla lämmöllä öljyssä noin 5 minuuttia.
4. Leikkaa porkkana ja selleri pieniksi kuutioiksi ja lisää ne sipuleiden joukkoon. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia keskilämmöllä.
5. Nosta lieden lämpötilaa hetkeksi. Lisää joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska, viini ja viimeisenä kasvisliemi. Kiehauta.
6. Lisää joukkoon yrtit, mausteet ja tatit. Hauduta kastiketta vähintään 15 minuuttia.
7. Kastikkeen hautuessa, valmista pasta. Ryöppää basilikan lehtiä pari sekuntia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä nopeasti kylmän veden avulla. Purista basilikasta vesi pois.
8. Soseuta basilika, öljy ja suola tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai suolaa.
9. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
10. Valuta kypsä pasta ja mausta basilikaöljyllä.
11. Ripottele pastan päälle raastettua juustoraastetta, paahdettuja pinjansiemeniä ja basilikanlehtiä.

Vinkki:
Nauti basilikapasta kasvis-tattiragout’n tai pariloidun vasikanmaksan kanssa tai sellaisenaan.

Viinisuositus:

Sartori Regolo 2015

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
17,06 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä