karitsapasta ja pasta maistuu

Herkullinen karitsapasta

Karitsapasta maistuu vuodenajasta riippumatta ja valmistuu nopeasti. Voit käyttää pastaan myös ylikypsää karitsan lapaa tai potkaa.

35 min
servings 4 annosta

01.10.2021 Teemu Laurell + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 pientä punasipulia

2 valkosipulinkynttä

1 pieni vihreä paprika

noin 400 g kypsää haudutettua karitsan niskaa (katso resepti karitsan niska ja haudutettu punakaali alhaalla)

2 rkl oliiviöljyä

2 prk (á 400 g) tomaattimurskaa

1 rkl harissatahnaa (chilitahna)

1 tl suolaa

mustapippuria

½ ruukkua tai ¼ rasiaa (25 g) rucolaa

*

Lisäksi:

400 g tagliatelle-pastaa

vettä

suolaa

oliiviöljyä

*

Tarjoiluun:

75 g parmesaania

pinjansiemeniä

Valmistusohje

1.Kuori sipulit. Leikkaa punasipulit isohkoiksi palasiksi. Hienonna valkosipulit. Poista paprikasta kanta ja leikkaa paprika reilun kokoisiksi paloiksi.
2. Revi ylikypsä karitsan liha kevyesti käsin tai haarukalla pieniksi paloiksi.
3. Kuumenna paistinpannu, lisää oliiviöljy ja kasvikset. Kuullota hetki.
4. Lisää pannuun tomaattimurska ja karitsan lihat. Pienennä lämpöä niin, että kastike hautuu hiljalleen poreillen. Mausta harissatahnalla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta ragua 15–20 minuuttia, kunnes seos hieman saostuu ja maut tiivistyvät.
5. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan kypsäksi ja pirskottele päälle halutessasi oliiviöljyä.
6. Lisää hautuneen karitsakastikkeen joukkoon keitetty, valutettu pasta sekä rucola. Sekoita ainekset huolellisesti sekaisin.
7. Raasta päälle vielä ennen tarjoilua reilusti parmesaania, rouhaise mustapippuria myllystä ja ripottele päälle pinjansiemeniä.

Vinkki: Voit käyttää raguun ylijäänyttä haudutettua karitsan niskaa tästä reseptistä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla