Karitsa-bolognese

Karitsa sopii myös pastaan. Hauduta karitsan potkasta elämäsi maistuvin pastabolognese-kastike.

3 h
servings 4 annosta

22.02.2017 Marko Palovaara

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

valmistusaika 3 h

*

2 karitsan potkaa

1 porkkanaa

1 sipuli

pala palsternakkaa

pala varsiselleriä

3 rkl tomaattipyreetä

1/2 punainen chili

1/2 valkosipuli

4 dl punaviiniä

1 l liha- tai kanalientä

suolaa

400 g karitsan ulkofileetä

*

Maustepussi (Bouguet garni):

2 laakerinlehteä

kanelitanko

pieni nippu timjamia

pieni nippu oreganoa

mustapippuria

*

Parmesaanipasta:

400 g tuoretta tai kuivattua spagettia

vettä

suolaa

kevätsipulia

lehtipersiljaa

parmesaania

mustapippuria

Valmistusohje

1. Paahda karitsan potkat kauttaaltaan padassa.
2. Kuori ja paloittele juurekset. Lisää pataan.
3. Lisää tomaattipyree, chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Sekoita hyvin.
4. Lisää joukkoon harsokankaaan sisään laitetut mausteet. Sido kangas langalla pussiksi ja lisää pataan. Kaada sekaan punaviini ja liha- tai kanaliemi.
5. Hauduta noin 2–2,5 tuntia hiljalleen.
6. Kun potkaluu irtoaa lihasta helposti, nosta potkat pois liemestä. Revi liha haarukalla irti luista.
7. Poista maustepussi. Keitä lientä, kunnes siitä on haihtunut nestettä ja se paksuuntuu hieman.
8. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta ja tarkista maku. Siivilöi kastike.
9. Paista karitsanfilee pannulla haluamaasi kypsyyteen.
10. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Kaada vesi, mutta jätä kattilan pohjalle hiukan keitinvettä.
11. Mausta pasta leikatulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja reilulla määrällä parmesaaniraastetta. Sekoita hyvin. Viimeistele mustapippurilla
12. Tarjoile pasta karitsanulkofileen, revityn potkan ja kastikkeen kanssa. Nauti pastabolognese kuumana.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla