viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kampasimpukka-salaattikupit - kampasimpukka resepti
Reseptit

Kampasimpukka-salaattikupit

20.04.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
2 h 5 min

Kampasimpukka-salaattikupit ovat oiva illallismenun avaus ja keittiöntervehdys. Voit myös tarjoilla ne pikkupurtavana illanistujaisissa. Kaada lasiin suositusviiniä!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

200 g kampasimpukkaa (liha)

1/2 dl seesaminsiemeniä paahdettuna

tilkka sitruunan mehua

suolaa

1 sydänsalaatti

*

Rakuunakreemi:

reilu ½ dl tuoretta rakuunaa

1/2 dl öljyä

1 dl täysmajoneesia (esim. Hellmans)

suolaa

mustapippuria

*

Pikkelöity fenkoli:

1 fenkoli

1/2 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vettä

*

Koristeluun:

pelargonian terälehtiä

Valmistusohje

1. Aloita valmistamalla pikkelöity fenkoli. Sekoita etikka, sokeri ja vesi huolellisesti. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä ja sekoita liemeen. Laita fenkoli liemineen minigrip-pussiin, sulje tiiviisti. Anna maustua vähintään tunti huoneenlämmössä tai viileässä seuraavaan päivään.
2. Hienonna kampasimpukan liha pieneksi. Lisää sekaan paahdetut seesaminsiemenet, tilkka sitruunamehua ja suolaa. Anna maustua viileässä 20 minuuttia.
3. Valmista rakuunakreemi. Soseuta rakuuna ja öljy tehosekoittimessa hienoksi. Sekoita yrttiöljy majoneesiin ja mausta suolalla sekä pippurilla.
4. Irrota sydänsalaatista lehdet, huuhtele ja kuivaa ne.
5. Täytä lehtikupit tartarilla, lisää nokare rakuunakreemiä ja pikkelöityä fenkolia. Koristele pelargonian terälehdillä.

Viinisuositus:

Dr. Pauly-Bergweiler Premium Riesling 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Mosel
14,48 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä