Ainekset
2 merianturaa
2 dl valkoviiniä
2 dl Noilly Prat -vermuttia
4 rkl kirkastettua voita
2 tl kapriksia
10-15 kpl viinirypälettä
200 g haukifileetä
valkopippuria myllystä
suolaa
2 dl kermaa
2 munanvalkuaista
Kastike
1 kpl salottisipuli silputtuna
4 rkl voita
20 kpl vihreää viinirypälettä
kalojen paistoliemi
1 dl kermaa
valkopippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
Poista merianturoista nahka. Irrota fileet veitsellä ruodoista. Merianturoiden ruodoista tulee hyvä kalaliemi, joten älä heitä niitä pois! Mausta fileet pippurilla ja suolalla.
Valmista kalamureke. Sitä tehtäessä kaikkien ainesten on oltava kylmiä. Jauha haukifilee kahteen kertaan lihamyllyssä (tai tehosekoittimessa). Siirrä murekemassa teräskulhoon ja jäähdytä se kylmäksi jääkaapissa. Mausta massa pippurilla ja suolalla ja lisää joukkoon kylmä kerma juoksevana nauhana ja pienissä erissä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaiset yksitellen varovasti sekoittaen.
Kaavi mureke pursotinpussiin. Pursota neljälle merianturafileelle mureketta ja pane loput neljä fileetä murekefileiden päälle kanneksi. Ruskista fileet kirkastetussa voissa paistinpannulla molemmin puolin. Nosta ne voideltuun paistovuokaan kapristen, rypäleiden, viinin ja vermutin kanssa. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota liemi talteen, peitä kalat foliolla ja pidä lämpimässä. Nosta fileet lautasille ja kaada kuuma kastike päälle.
Kastike
Kuullota sipuli kattilassa pehmeäksi 2 ruokalusikallisessa voita. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä mahdolliset kivet. Lisää viinirypäleet ja kalojen paistoliemi sipulin joukkoon ja anna kiehua hetki. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa loppu kylmä voi kastikkeeseen. Mausta pippurilla ja tarkista suola.