viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Kala-katkarapuleipä
Reseptit

Kala-katkarapuleipä

04.05.2023 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Elvi Rista + Tyyli Sara Savijoki

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 isoa tai 8-10 pientä annosta

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Kala-katkarapuleipä maistuu vuoden ympäri.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. seiti, kuha, siika, ahven)

1 dl vehnäjauhoja

1 dl korppujauhoja

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

1 kananmuna

3 rkl voita

3 rkl oliiviöljyä

*

Remouladekastike:

1 punasipuli kuutioina

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna

40 g kapriksia

1 dl ranskankermaa

1 dl majoneesia

2 tl Dijon-sinappia (karkeaa)

½ sitruunan mehu

2 tl sitruunan kuoriraastetta

1 tl paprikajauhetta

ripaus cayennepippuria

ripaus suolaa

ripaus sokeria

*

Lisäksi:

tummaa vuokaleipää

voita voiteluun

n. 200 g pakastekatkarapuja sulatettuna ja valutettuna

kourallinen varsikapriksia

krassia tai versoja

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki remouladekastikkeen ainekset kulhossa. Anna tasaantua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai seuraavaan päivään. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
2. Leikkaa kalafileet leiville sopiviksi annospaloiksi. Kaada vehnäjauhot ja korppujauhot syville lautasille. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki haarukalla.
3. Kääntele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja vielä viimeiseksi korppujauhoissa. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja paista kalapalat kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle.
4. Voitele leivät. Asettele leipien reunoille katkarapuja. Lusikoi viereen remouladea ja nosta päälle rapeat kalapalat. Koristele kapriksilla ja krassilla tai versoilla.

Viinisuositus

Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut 2020

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Alsace
19,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Alkuruoka

Munakoisoleipä

time Created with Sketch.
1 h + sillin tekeytyminen h
Kasvisruoka

Lue lisää

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä