Ainekset
n. 400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. seiti, kuha, siika, ahven)
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
1 kananmuna
3 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
*
Remouladekastike:
1 punasipuli kuutioina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna
40 g kapriksia
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
2 tl Dijon-sinappia (karkeaa)
½ sitruunan mehu
2 tl sitruunan kuoriraastetta
1 tl paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria
*
Lisäksi:
tummaa vuokaleipää
voita voiteluun
n. 200 g pakastekatkarapuja sulatettuna ja valutettuna
kourallinen varsikapriksia
krassia tai versoja
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki remouladekastikkeen ainekset kulhossa. Anna tasaantua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai seuraavaan päivään. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
2. Leikkaa kalafileet leiville sopiviksi annospaloiksi. Kaada vehnäjauhot ja korppujauhot syville lautasille. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki haarukalla.
3. Kääntele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja vielä viimeiseksi korppujauhoissa. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja paista kalapalat kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle.
4. Voitele leivät. Asettele leipien reunoille katkarapuja. Lusikoi viereen remouladea ja nosta päälle rapeat kalapalat. Koristele kapriksilla ja krassilla tai versoilla.
Viinisuositus
Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut 2020
Alkon tuotenro 1: