Kala-katkarapuleipä

Kala-katkarapuleipä

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Kala-katkarapuleipä maistuu vuoden ympäri.

1 h
servings 4 isoa tai 8-10 pientä annosta

04.05.2023 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Elvi Rista + Tyyli Sara Savijoki

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

n. 400 g vaaleaa kalaa fileinä (esim. seiti, kuha, siika, ahven)

1 dl vehnäjauhoja

1 dl korppujauhoja

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

1 kananmuna

3 rkl voita

3 rkl oliiviöljyä

*

Remouladekastike:

1 punasipuli kuutioina

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna

40 g kapriksia

1 dl ranskankermaa

1 dl majoneesia

2 tl Dijon-sinappia (karkeaa)

½ sitruunan mehu

2 tl sitruunan kuoriraastetta

1 tl paprikajauhetta

ripaus cayennepippuria

ripaus suolaa

ripaus sokeria

*

Lisäksi:

tummaa vuokaleipää

voita voiteluun

n. 200 g pakastekatkarapuja sulatettuna ja valutettuna

kourallinen varsikapriksia

krassia tai versoja

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki remouladekastikkeen ainekset kulhossa. Anna tasaantua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai seuraavaan päivään. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
2. Leikkaa kalafileet leiville sopiviksi annospaloiksi. Kaada vehnäjauhot ja korppujauhot syville lautasille. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki haarukalla.
3. Kääntele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja vielä viimeiseksi korppujauhoissa. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja paista kalapalat kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle.
4. Voitele leivät. Asettele leipien reunoille katkarapuja. Lusikoi viereen remouladea ja nosta päälle rapeat kalapalat. Koristele kapriksilla ja krassilla tai versoilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla