Ainekset
kasvis, munaton
40 min
*
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
100 g savojinkaalia
100 g lehtikaalia
2 rkl + 25 g voita
suolaa
mustapippuria
4 dl ohrasuurimoita (keitettyjä, kypsiä)
50 g parmesaaniraastetta
*
Lihaliemi:
2 rkl sokeria
1/2 dl punaviinietikkaa
1 prk (2dl) demi glace -kastikepohjaa (esim. HK)
suolaa
mustapippuria
*
Lehtikaalisipsit:
100 g lehtikaalia
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
*
Lisäksi:
sokeroituja karpaloita
smetanaa
Valmistusohje
1. Valmista ensin lehtikaalisipsit. Poista kaalinlehdistä keskiruoti ja paloittele hieman pienemmiksi.
2. Aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle, ripottele pintaan reilusti suolaa ja pirskottele tai sivele pullasudilla rypsiöljyä.
3. Paahda 150-175-asteisessa uunissa rapeaksi noin 15 minuuttia.
4. Tee seuraavaksi lihaliemi. Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi.
5. Lisää etikka kuuman sokerin joukkoon ja hauduta hetki, kunnes sokeri on liuennut kokonaan.
6. Lisää demiglace ja meirami. Hauduta, noin 5 minuuttia.
7. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
8. Tee kaalilaatikko. Kuori sipulit. Hienonna sipulit ja kaalit.
9. Kuullota sipulit voissa. Lisää hienonnetut kaalit ja jatka kypsennystä kunnes kaalit ovat pehmenneet. Mausta suolalla sekä mustapippurilla.
10. Lisää ohrasuurimot ja kuumenna.
11. Lisää lopuksi raastettu parmesaani ja reippaasti voita.
12. Tarjoile kaalilaatikko lihaliemen, sokerissa pyöriteltyjen karpaloiden ja smetanan kanssa. Tarjoa lisänä ja ripottele ruoan pinnalle rapeita lehtikaalisipsejä.
Vinkki:
Lehtikaalisipsit on helppo valmistaa ja maistuvat myös sellaisenaan viinin tai oluen kanssa