Reseptit

Jyväbroiler halsteribroileri & cajun-perunat, papuhummus ja kurpitsa-pinaattisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kaupallinen yhteistyö

Grilli kuumaksi ja valkoviini kylmäksi. Tämän kesän uutuus on mausteinen halsteribroileri, joka tirisee hiilloksessa herkullisen meheväksi. Se nautitaan eteläafrikkalaisen chardonnayn ja maistuvien kasvislisukkeiden kanssa.

Ainekset

laktoositon, gluteeniton, soijaton

*

1 (1,3 kg) Jyväbroiler Savuinen Chili-paprika Halsteribroileri

1 sitruuna

*

Papuhummus:

1 tlk (noin 250 g) valkoisia papuja

1 tlk (noin 250 g) ruskeita papuja

2 valkosipulinkynttä

½ tl korianteria

½ tl juustokuminansiemeniä

½ sitruunan mehu

3 rkl öljyä

noin ½ dl ruohosipulia hienonnettuna

*

Cajun-perunat:

4 isoa perunaa

2 rkl cajun-maustetta

2 rkl öljyä

*

Kurpitsa-pinaattisalaatti:

½ myskikurpitsa

½ sitruunan mehu

2 rkl öljyä

suolaa

mustapippuria

50 g pinaatin lehtiä

2 rkl pinjansiemeniä paahdettuna

Valmistusohje

1. Ota broileri huoneenlämpöön puolituntia ennen valmistamista.
2. Grillaa tai paista broileri uunissa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Grillaa myös sitruunalohkot ja lisää broilerin päälle ennen tarjoilua.
3. Valmista papuhummus. Valuta pavut ja laita korkeaan kulhoon valkosipulin, korianterin, juustokuminan ja sitruunamehun ja öljyn kanssa. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä, kunnes kastike on tasaisen tahnamaista. Hienonna ruohosipuli ja sekoita kastikkeeseen. Laita hummus jääkaappin odottamaan.
4. Pese perunat ja leikkaa isoiksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa cajun-mauste ja öljy. Pyöräytä perunat öljyseoksessa.
5. Grillaa perunat kypsiksi. Perunat kypsyvät noin puolessa tunnissa.
6. Tee perunoiden kypsyessä kurpitsa-pinaattisalaatti. Kuori kurpitsa ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi. Grillaa lohkot napakan kypsiksi.
7. Sekoita grillattujen kurpitsalohkojen joukkoon sitruunamehu, öljy, suola ja pippuri. Pyöräytä pinaatinlehdet ja pinjansiemenet joukkoon juuri ennen tarjoilua.
8. Tarjoile kypsä broileri grillattujen sitruunoiden, papuhummuksen, cajun-perunoiden ja kurpitsa-pinaattisalaatin kanssa.

Viinisuositus

Lourensford The Dome Chardonnay 2018

565637, Alkon tuotesivu
Valkoviini / WO Stellenbosch / Coastal Region, Etelä-Afrikka
Lourensford Estate
Chardonnay
13,69 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Eksoottisen hedelmäinen ja sitruksisen hapokas chardonnay pärjää runsasmakuisen halsteribroilerin mausteisille ja savuisillekin aromeille. Viini saa kaverin annoksen paahteisista ja makeahkon mausteisista sävyistä. Yhdistelmä jättää harmonisen, veikeästi kieltä kutittelevan fiiliksen. Maistuva kombo!


Jyväbroiler halsteribroileri on kesän uutuustuote. Helppo grillattava, joka pysyy mehevänä ja valmistuu tarvittaessa myös uunissa. Pintamaustettu broileri maistuu chililtä, paprikalta ja reilusti savulta.

Katso lisää herkullisia broilerireseptejä jyvabroiler.fi ja ota myös Jyväbroiler-sometilit seurantaan.

 

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillikana-kesärehuleivät

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Munaton Kanaruoka
Pääruoka

Grilliperunat ja ranchkastike

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Sami Kurosen kesään kuuluvat grilliruoat ja hyvät viinit

Kaupallinen yhteistyö

31.05.2019 Viini-lehden toimitus + Juomavinkki.fi

Mitä olutta grilliruoan kanssa?

27.05.2015 Teksti Jaakko Matikainen + Kuvat Laura Riihelä ja Shutterstock